avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor?

Buna ziua . Va rog am si eu o problema. Am o prietena care detine o casa cu chitanta de mana din 1986. A incercat sa faca acte dar a ramas doar uzucapiunea . De doi ani niste vecini care stiu situatia tot incearca sa o dea afara . Neavand cum de cate ori ea merge acolo ii blocheaza accesul punandui lanturi la poarta . Au distrus gardul din spatele curtii pentru a putea patrunde. De fiecare data cand intra acolo ei vin prin spate cu amenintari ca o omoara daca mai vine acolo , ocazii cu care s-a sunat la 112. Politia vine si pleaca , desi de fiecare data i-am instiintat de amenintarile care le fac acestia. Avem si un cd cu filmare cand acesta vine prin spate alergand cu o bata si amenintand.Pe mine m-a amenintat deoarece vin de fiecare data cu ea ( sotul acesteia este mort si ea e singura) ca o sa vad eu ce o sa patesc. Ieri cand am mers acolo s-a intamplat la fel . De data aceasta am gasit poarta sudata. Acesta a venit prin spate cu o bata eu m-am refugiat in garaj caci pe acolo am putut intra poarta fiind sudata , m-a lovit cu bata in mana si m-a impins cazand intr-o rampa afllata in garaj cam de 1.5m . Fiind impins de catre prietena caci dorea in continuare sa ma loveasca acesta a cazut l-au imobilizat niste vecini si am chemat politia. Nu stiu carei minuni nu m-am lovit decata la mana stanga de marginile rampei caci am incercat sa ma agat si m-am zgarita pe toata mana iar in palma am o fisura fapt pentru care la spital mi-au pus mana in gips. Urmeaza sa fac plangere penala impotriva acestuia pentru lovire si tentativa de omor caci cu buna stiinta m-a impins in aceea rampa unde as fi putut daca nu sa-mi gasesc sfarsitul macar sa raman paralizata pe viata. Am si martori in aceasta privinta. Intrebarea mea este : se incadreaza fapta lui la tentativa de omor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:52, 3 Iulie 2012
Trebuie să mergeţi la serviciul de medicină legală şi să obţineţi certificat medico-legal. În funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale ce vă vor fi acordate, cât şi de aprecierile medicului legist, se va stabili dacă v-a fost pusă viaţa în pericol. Astfel va avea loc şi încadrare juridică a faptei de către organele judiciare.
Aspectele descrise de dumneavoastra nu pot fi incadrate la tentativa de omor.Eventual vatamare corporala sau vatamare corporala grava,in functie de zilele de ingrijiri medicale de care aveti nevoie pentru vindecare. Nr.de zile este stabilit de medicul legist.
Exista si posibilitatea de a monta camere. Unele reale altele fictive. Filmati si actionati in justitie. Exista spray-uri cu piper pentru autoaparare si exista si aparate cu electrosocuri. Oricat de mare e agresorul il pune la pamant. Exista si camere portabile mici la 150 de lei care intra intr-un breloc auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)
Tentativa art. 182 xuser xuser Lovirea unei persoane cu pumnul in ochelari, apoi in ochi in repetate randuri se poate incadra ca si tentativa la art. 182? dar intepatul cu cutitul daca ... (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)