avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... regularitatea actului de sesizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

regularitatea actului de sesizare

am si eu o intrebare....Intr-un ds penal, daca nu s-a pus in discutie la fond regularitatea actului de sesizare, pot cere in recurs casarea cu trimitere spre rejudecare?adica e motiv de nulitate absoluta?Multumesc...
Cel mai recent răspuns: eliza_pasat , utilizator 17:42, 31 Octombrie 2011
Neregularitatea actului de sesizare poate fi invocata pentru prima data si in recurs. Este incident cazul de casare prevazut de dispozitiile art.385 indice 9 pct.2 Cod procedura penala.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
Regularitatea actului de sesizare se pune in discutia partilor la primul termen de judecata si inainte de citirea rechizitoriului. Nu cred ca nu s-a verificat acest lucru inainte de inceperea cercetarii judecatoresti. Verificati dosarul instantei de fond! ;)
Am verificat fiecare incheiere de sedinta in parte....nu s-a pus in discutie.....dar sesizarea instantei nu se refera la sesizarea prin rechizitoriu?chiar daca nu ar fi existat un motiv in prima instanta pentru a se constata ca nu este legala sesizarea, mi-ar admite recursul doar pentru omisiunea instantei de a pune in discutie?am auzit si pareri conform carora ar fi vorba de o nuliate relativa pe care trb sa o invoce partile in prima instanta.....nu sunt de acord cu asa ceva....daca are cineva vreo hotarare in acest sens, va rog anuntati-ma...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dorinv dorinv Prin rechizitoriul Parchetului s-a luat decizia de netrimitere in judecata pentru furt a unui individ. Am facut plangere la aceasta solutie care a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Trimiterea cauzei pt rejudecare la instanta de fond andy_yz andy_yz Buna ziua.M-a aflu intr-o dilema f grava.Sunt parte vatamata intr-un dosar penal..eu m-am constituit parte civila este vorba despre un acident rutier am trecut ... (vezi toată discuția)
Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)