avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in Italia

buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum este considerata in romania daca lucrezi 12 luni cu contract de munca cu 40 ore pe saptamana in italia . se pune in tara la noi vechime completa adica 12 luni cat lucreaza cu contract de munca ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 1 Noiembrie 2011
Daca dumneavoastra munciti in Italia , trimisa de o firma romaneasca , atunci vechimea vi se calculeaza in Romania , dar daca angajatorul este italian , dupa cate mi-am dat seama din cele scrise de dumneavoastra , atunci , vechimea in munca va fi inregistrata si monitorizata la INPS ( Istituto Nazionale Prevedenza Sociale ) iar la implinirea varstei de pensionare , veti beneficia de o pensie asigurata de Statul Italian , in functie de vechimea in munca ( pentru a beneficia de pensia minima pe Italia , care este in jur de 500 euro , trebuie sa aveti o vechime de 260 de saptamani , cu norma intreaga , adica 40 de ore pe saptamana) ce se va putea cumula pensiei obtinute in Romania daca aveti dreptul , adica daca aveti si aici minimum de ani pe cartea de munca .
ducubc a scris:

buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum este considerata in romania daca lucrezi 12 luni cu contract de munca cu 40 ore pe saptamana in italia . se pune in tara la noi vechime completa adica 12 luni cat lucreaza cu contract de munca ? va multumesc


Aceasta perioada se considera stagiu de cotizare in conditiile in care detineti si un formular european Formularul E 207, intitulat „Certificat privind cariera asiguratului” la care se ataseaza documente care atestă perioadele de asigurare sau cele echivalente realizate pe teritoriul Italiei...

Persoanele care au lucrat în mai multe state membre ale Uniunii Europene pot beneficia de prestatii de pensie acordate în conformitate cu legislatia comunitara în domeniul securitatii sociale, aceasta devenind direct aplicabila în România începând cu data de 01.01.2007.
In cazul în care dvs. ati lucrat atât pe teritoriul României cât si pe teritoriul Italiei si ati platiti si platiti contributii de asigurari sociale în sistemele de pensii ale acestor state, veti beneficia de drepturi de pensie în conformitate atât cu legislatia italiana, cât si cu cea româna, conform prevederilor Regulamentelor comunitare nr.1408/1971 si nr.574/1972.

Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata in italia oneone082 oneone082 Buna ziua..Am lucrat cativa ani in Italia cu documente in regula.Ce demersuri trebuiesc facute pentru a obtine documentele necesare la dosarul de ... (vezi toată discuția)
Pensie sau ajutor din italia anto_riana anto_riana buna.am 60 de ani si cinci ani munciti in italia la o familie ,cu contract, unde defapt mai muncesc si acum.stie cineva daca e adevarat ca pot benificia de ... (vezi toată discuția)
Activitatea din strainatate se ia in considerare la calcularea pensiei in tara? felicia_nemeth felicia_nemeth Am lucrat 5 ani in Italia cu drept de munca, cu impozitele platite. Se pot adauga la cei 28 de ani de munca din tara? Cand si in ce conditii? (vezi toată discuția)