avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensionare

Tatal meu a pimit astazi decizia de pensionare pentru limita de varsta iar dupa 47 ani 5 luni si 25 zile de munca dintre care 28 de ani 4 luni si 26 zile de grupa II pensia care i s-a acordat este 1005 lei, ma gandesc sa depun contestatie ce ma sfatuiti este posibil ca dupa atatia ani de munca in santier naval in conditii deosebite.
Inca o intrebare sporurile realizate si conditile speciale de munca se calculeaza si ele ?
O seara buna s astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:30, 1 Noiembrie 2011
Draga Alina, pensiile sunt si vor fi din ce in ce mai mici, pt ca punctajul anual se face raportand salariul obtinut la salariul mediu pe economie. Daca de ex. tu ai 1500 lei sal brut, punctajul tau anual va fi cam de 0,75. Presupunand ca vei lucra toata perioada utila (stagiu complet de cotizare) cu acest punctaj anual, vei iesi la pensie cu un punctaj mediu anual de 0,75 si o pensie in cuantum de 549 lei. Gandeste-te insa ca in primii ani oamenii lucreaza pe salariul minim, cam 0,3 pct/an iar daca cineva lucreaza toata perioada utila (35 ani) numai pe salariu minim, ar avea din calcule cam 220 lei si i s-ar acorda 350 lei pensia minima!
Puteti contesta decizia in termen de 45 zile de la primire, la Casa Judeteana de Pensii sau la CAF.
Toate sporurile cu caracter permanent se iau in calcul, iar dupa aprilie 2001, evidenta este computerizata, dupa veniturile declarate si depuse de angajator.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
emil6702, utilizator
Postati toate datele de la punctele E;F SI G din decizie.De la punctele E si F,doar cele care au valori,nu cele cu(0).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala Retardila Retardila Buna ziua! Am rugamintea ca un cunoscator in domeniul pensiilor partiale anticipate sa-mi spuna cat ar fi pensia anticipata redusa dupa 35 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza o pensie ? ionut_xlr ionut_xlr Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie. Persoana respectiva are 52 ani si a iesit la pensie anul trecut pentru invaliditate de gradul 2. Are 37 ... (vezi toată discuția)