avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme Fisa de inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme Fisa de inmatriculare

In vara acestui an am achizitionat un autoturism din orasul Targu-Jiu. Pana in prezent fostul proprietar nu mi-a trimis fisa fiscala si fisa de inmatriculare. Din cate am inteles de la o cunostiinta a acestuia acesta este plecat in strainatate pe o perioada nedeterminata. Se poate ca fostul proprietar sa intocmeasca o imputernicire sau procura prin care aceasta cunostiinta a lui sa poata mearga la Fisc pentru a achita datoriile si totodata a radia masina urmand sa imi trimita actele necesare pentru a inmatricula masina? Multumesc si va doresc o zi placuta.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
bandidos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:43, 1 Noiembrie 2011
Da, se poate face o procura speciala notariala prin care propietarul de drept il imputerniceste pe mandatar sa achite impozitele restante si sa solicite radierea auto in numele sau. La cererea de radiere adresa Directiei Generale de Impozite si Taxe va completa si o cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala pentru cumparator. La declaratia pentru scoaterea de pe rol a autoturismului se va anexa documenatia necesara in copie pe care se va mentiona "conform cu originalul".
Documente necesare pentru radiere auto:
[ link extern ]
Declaratia de scoatere din evidentele fiscale auto:
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari auto si radieri eugen buleandra eugen buleandra am cumparat o masina din targ,masina fiind vanduta de un intermediar,cand am contactat adevaratul proprietar pentru a face actele masinii,acesta mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Obligatie radiere masina si transfer drept de proprietate ionita_elena_catalina ionita_elena_catalina Acum 2 ani am vandut o masina si cel care a cumparat-o nu si-a mai indeplinit obligatiile. Am acum in mana o Hot. Jud. definitiva investita cu titlu executoriu ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)