avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiunea drepturilor dobandite prin licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiunea drepturilor dobandite prin licitatie

doresc sa cunosc opinia dvs referitor la legalitatea cesionarii drepturilor de cumparare a unor terenuri dobandite prin licitatie organizata de Primarie. Prin Hotarare de consiliu local s-a decis scoaterea la licitatie a unor loturi de teren din patrimoniul privat al Primariei si dupa ce s-a castigat licitatia, s-a stabilit adjudecatarul si s-a achiatat integral pretul instrainarii doresc sa cesionez aceste drepturi astfel incat contractul de vanzare cumparare sa se incheie intre Primarie si cesionar.
Considerati admisibila aceasta conventie, personal eu cred ca da pentru ca fiind un drept de creanta se poate dispune liber dar sa nu existe o interdicitie special stipulata prin Hotarraea de Consiliu Local
Opinii?

Alte discuții în legătură

Probleme executare silita misu12345 misu12345 Dupa ce am fost executat silit eu , sotia , soacra mea intr-un dosar cesionat de o banca unei firme de recuperari creante , ni-sa facut poprire la toti pe ... (vezi toată discuția)
Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)
Executare silita constantin17 constantin17 Se scoate la licitatie 1/2 dintr un imobil pentru o datorie cesionata la o firma de recuperare de catre un executor judecatoresc exista si o ipoteca bancara cu ... (vezi toată discuția)