avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce este cesiunea, se poate revoca?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce este cesiunea, se poate revoca?

O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare.

Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se poate face. E un fel de vanzare, se pot plati mai putine taxe?

Dreptul dat de un act cesionat se poate revoca?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:54, 28 Iulie 2011
Cesiunea de creanta este o conventie prin care un creditor transmite o creanta a sa unei alte person, cu titlu oneros sau gratuit.
Deci este un contract, care tb sa indeplineasca unele formalitati. Notificarea facuta de cedent, cel care instraineaza drepturile, sau de cesionar cel care ke cumpara, debitorului pt a I se face cuniscut schimbarea creditorului sau accept area debitorului, iar daca aceste contract au fost notate la cf tb si acolo Tb communicate. Fiind contract nu se poate revoca. Este supus rezolutiunii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
ContSters141818, utilizator
Inteleg ca o cesiune nu se poate revoca atata timp cat pentru bunul cesionat nu exista alte pretentii. Aceste cesionari se inscriu undeva? Adica daca vreau sa cumpar prin cesiune niste antecontracte ale unei firme pot verifica undeva daca nu cumva au fost deja cesionate?

Ma gandesc si la situatia cand deva exista creditori ai firmei pentru care antecontractele sun gajate - adica reprezinta garantii pentru contracte deja existente. As putea sa ma asigur cumva cesionarea antecontractelor pe care vreau sa le cumpar nu sunt poate fi atacata ulterior?
Fiind vorba de bunuri imobile aceste cesiuni se inscriu in cf, daca erau bunuri mobile in arhiva de Garantii reale mobiliare. Cedentul are obligatia de garantie raspunzand fata de cesionar de existent actual si valabila a creantei sale.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare lala2011 lala2011 Subiect: cesiune antecontract vanzare-cumparare situatie: vanzatorul cesioneaza unui tert , nu se semneaza vreun act intre cumparator si tert . intrebare : ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta medalex medalex Am incheiat un contract de cesiune creanta in care am calitatea de cesionar. Contractul in baza caruia s-a cedat creanta nu a mai fost dus la indeplinire ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)