avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea imaginii unui copil, in scop comercial, fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea imaginii unui copil, in scop comercial, fara acordul parintilor.

Buna ziua!
La gradinita unde este fiica mea vin diversi fotografi cu oferte pentru fotografii, am facut si noi un set de poze, le-am platit, le-am ridicat, totul in regula. La doua saptamani distanta apar alte afise pentru alte fotografii, dar de data aceasta modelul de pe afise era chiar copilul meu, pentru acest lucru nu mi s-a cerut acordul. Afisele erau prin toata gradinita, la fiecare grupa, si sunt convinsa ca si la alte gradinite. Mentionez ca fotografii nu vor sa ne dea niciodata fotografia pe nici un fel de suport digital, desi noi platim destul de piperat, dupa parerea mea aceste fotografii, deci eu nu ma pot folosi de imaginea copilului meu, dar ei pot, si chiar fara acordul parintilor dupa cum vad.
Spuneti-mi va rog ce sunt indreptatita sa fac?
Va multumesc frumos,

Alte discuții în legătură

Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Model release/ acord utilizare fotografii originalro originalro Ce valoare juridica are un model release - acord de utilizare poze intre fotograf si model? Dar daca e specificata si o suma modica acordata modelului pentru ... (vezi toată discuția)
Postarea fotografiilor (in care apar copii) pe facebook MihaiDamas MihaiDamas Pe Facebook sunt postate o multime de fotografii ale copiilor care frecventeaza gradinita, scoala, sub diverse forme: jocuri, serbari, reclama gradinitei, ... (vezi toată discuția)