avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Diploma de stiinte politice poate fi considerata ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Diploma de stiinte politice poate fi considerata echivalenta cu cea de stiinte administrative, conform nomenclatorului de functii?

Buna ziua,
Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema: un absolvent de stiinte politice poate ocupa un post in administratia locala dar in care se specifica absolvent de stiinte administrative sau diploma echivalenta ? Nu gasesc in Nomenclator absolut nimic care sa ma lamureasca daca se poate sau nu ! intreb deoarece nu mi s-a primit dosarul de inscriere in concurs pe motiv ca nu este o diploma echivalenta...de aceea va rog sa ma indrumati si pe mine catre legi, si daca asa este corect sau nu.
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:27, 6 Noiembrie 2011
stiintele politice, nu au nici o legatura cu stiintele administrative.:)
Multumesc oricum pentru acest raspuns dar nu cred ca ati inteles exac ce intrebam...ma interesa din punct de vedere legal....caci sunt materii comune care se studiaza la ambele discipline deci nu se poate spune ca nu au nici o legatura una cu alta....ma interesa echivalarea conform ocupatiilor din Romania.....dar ma rog....
bine..nu contest, or fi materii comune , dar esenta e diferita. pentru inscriere la examen, trebuie sa prezentati diploma de licenta...nu carnetul de student. :)
Banuiesc ca denumirea corecta a facultatii este Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii-specializarea dvs. fiind in stiinte politice. Daca ar fi sa o luam dupa facultate, avand si titulatura de stiinte ale comunicari as inclina sa zic ca ar fi putut sa va lase sa candidati, depunde la ce post ati aderat, in schimb cred ca cei din comisie s-au raportat strict la specializarea dvs. In administratia locala sunt destule persoane care au terminat fel de fel de specializari si pentru asta stau bine in fotolii confortabile, din pacate pentru tinerii absolventi a acestei facultati nu se intrevad posturi in administratie. Incercati in invatamant sau de ce nu in politica, desi...
banuiesc ca userul ar fi dorit sa se inscrie la ceva concurs unde se cerea administratie publica, sau juridice. daca ar fi s-o luam dupa facultate, cum ziceti dvs....personal, nu vaz nici o legatura intre cele doua specializari, chiar daca la un moment dat, au fost ceva discipline comune. ca sa nu mai discutam ca, spre exemplu, am vazut fel si fel de minunatii de specializari, de genul :
universitarea X ( de stat), facultatea de stiinte economice si administratie publica, specializarea - secretariat
universitatea de medicina si farmacie X ( de stat) - master in domeniul " management public"

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Studiile necesare pentru ocuparea unui post de inspector antifraudã flori_minicards flori_minicards Am terminat anul acesta la zi la UPG Ploiesti Stiinte administrative specializarea administratie publica se considera ca am studii superioare superioare ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ca nu m-a lamurit nimeni pana acum despre angajare la garda financiara /itm kakadu kakadu buna ziua! am termina facultatea de drept!! ce fel de master pot face pt garda financiara si ce fel de master pentru itm????? sau trebuie facultate speciala ... (vezi toată discuția)