avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studiile necesare pentru ocuparea unui post de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studiile necesare pentru ocuparea unui post de inspector antifraudã

Am terminat anul acesta la zi la UPG Ploiesti Stiinte administrative specializarea administratie publica se considera ca am studii superioare superioare juridice?

Cel mai recent răspuns: flori_minicards , utilizator 15:58, 23 Septembrie 2013
Trebuie sa fiti absolventa unei facultati de drept, indiferent de specializare. Doar in acest caz, puteti sa va considerati licentiata in drept - stiinte juridice.
Nu!

Dupa parerea mea, pentru a considera ca ai studii superioare juridice, trebuie ca pe diploma de licenta obtinuta sa scrie: "licentiat in studii juridice".

Stiintele administrative nu reprezinta studii juridice. Acestea sunt, cel mult, doar o parte, o ramura, o mica "felie" din intregul "tort" al stiintelor juridice.
Aveti studii superioare administrative..nu juridice. Pentru a avea studii superioare juridice trebuie sa fi terminat specializarea drept.
Cel mai evident caz practic: e in cadrul admiterii la SNG unde legea prevede ca este necesara diploma de studii juridice si absolventilor de administratie publica(chiar daca au urmat aceasta specializare in cadrul facultatilor de drept) le este respins dosarul.
Multumesc pentru raspuns mai am o alta intrebare daca se poate.Cu aceasta Facultate Stiinte Administrative specializarea Administratie publica pot candida la postul inspector antifrauda clasa I grad profesional debutant ?

La concurs poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 54 din Legea nr. 188/1999 şi la art. 4 alin. (7) din OUG nr. 74/2013.
- are cetatenia romana si domiciliul in Romania;
- cunoaste limba romana, scris si vorbit;
- are varsta de minimum 18 ani impliniti;
- are capacitate deplina de exercitiu;
- are o stare de sanatate corespunzatoare functiei publice pentru care candideaza, atestata pe baza de examen medical de specialitate;
- indeplineste conditiile de studii prevazute de lege pentru functia publica;
- indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei publice;
- nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
- nu a fost destituita dintr-o functie publica sau nu i-a incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani;
- nu a desfasurat activitate de politie politica, astfel cum este definita prin lege.


art.4 alin.7 din OUG nr.74/2013:
Ocuparea functiilor publice in cadrul structurii antifrauda se face cu respectarea urmatoarelor conditii minime:
a) absolvirea de studii universitare de licenta cu diploma, respectiv studii superioare, juridice sau economice, de lunga durata, cu diploma de licenta ori echivalenta;

b) promovarea evaluarilor psihologice complexe, organizate prin intermediul unitatilor specializate acreditate in conditiile legii;
c) promovarea evaluarilor de integritate, inclusiv prin evaluarea personalului Directiei generale antifrauda fiscala din punct de vedere psihologic si al comportamentului simulat, de catre personal sau cabinete de specialitate, autorizate in conditiile legii

Pentru functia publica de executie de inspector antifrauda clasa I gradul profesional debutant, vechimea nu este necesara.

In speta, nu puteti candida la o astfel de functie.

Alte discuții în legătură

Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Avansarea in funcþia publicã pe baza diplomei de studii superioare cozma2000 cozma2000 Sunt funcţionar public (referent gradul 3, treapta II-a) in cadrul unei primarii in funcţia de agent fiscal. La data angajării (iulie 2007) fisa ... (vezi toată discuția)