avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea fara de drept a datelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea fara de drept a datelor

Buna ziua problema ar fi in felul urmator cu un an urma am folosit datele de card ale unei persoane gasite pe internet pe un site de download, si am cumparat un bilet de avion pe numele meu desi nu aveam de gand sa folosesc acest bilet, stiu ca mi-am creat o mare problema si am incercat fix dupa sa anulez acel bilet pentru a i se restitui bani inapoi acelei persoane, mai departe nu am facut nimic m`am gandit ca poate nu voi avea probleme dar acuma dupa un an am primit o citatie sa ma prezit la o sectie de politie din alt oras fiind faptuitor intr-un dosar penal. Va rog lamuritima la ce probleme ma expun si ce as putea face.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 11:49, 17 Noiembrie 2011
conform legii 161/2003, in functie de fapta probata riscati o pedeapsa intre 3 luni si 12 ani.
Va multumesc pentru raspuns, ce as putea face sa nu ajung la aceasta "pedeapsa" s-a ma prezint cu un avocat la aceasta sectie unde probabil voi fi luat la intrebari si declaratii sau sa merg singur si sa spun adevarul cum a fost, si ca nu am vrut sa fac acest lucru in scopul de a frauda acea persoana, sunt intr-o stare disperata am varsta de 21 ani si nu am mai avut probleme cu politia pana acuma:(
in principiu este bine sa aveti un avocat de la inceput deoarece orice greseala se repara mai greu in faza procesuala.
- cardul apartinea unui cetatean roman sau al unui cetatean strain (ce cetatenie?)

- nu ai folosit biletul de avion respectiv. cum te-au identificat ca fiind tu cel care a folosit cardul?

- de ce citatia a venit de la politia din alt oras?
cardul cred ca apartine unei persoane din romania deoarce avea nume de roman, biletul nu l-am folosit si chiar dupa ce lam cumparat am trimis email de pe pagina firmei de avioane
cum ca nu am dorit sa cumpar acest bilet si a fost o greseala va rog sa anulati biletul si restituirea sumei. probabil m-au identficat dupa numele trecut pe acel bilet, de ce m-au chemat in alt oras nu stiu, l-am contactat telefonic pe domnul ce se ocupa de dosar care e trecut pe citatie si nu a vrut sa imi dea nici un fel de informatie doar sa ma prezint pe data respectiva acolo altfel ma va da in urmarie.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
stormzor, utilizator

Alte discuții în legătură

Folosire card mioara_bucur mioara_bucur Buna ziua. As dori sa aflu un raspuns cat mai repede la urmatoarea intrebare. Pe data de 20 august la ora 16:00 am pierdut un portmoneu in care se aflau doua ... (vezi toată discuția)
Citatie de la serviciul de investigare a fraudelor ioanavr ioanavr Am primit o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor care mi-a fost inmanata de catre politia comunitara a orasului .Aceasta citatie nu are numar de ... (vezi toată discuția)