avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Secretar executiv al unui partid - ''Fisa postului''
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Secretar executiv al unui partid - ''Fisa postului''

Buna ziua,
-Imi poate spune si mie,cineva,care ar fi responsabilitatile unui secretar executiv al unei filiale locale de partid ? Exista o astfel de fisa a postului ? Este ceva tipizat,sau totul se face la aprecierea cuiva din respectivul partid ?
-Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LexickX , utilizator 23:58, 20 Iulie 2023
Cel mai bine vedeti ce e prevazut prin statutul si celelalte acte organizatorice ale partidului in cauza.
Sa inteleg ca exista stipulat in statutul partidului respectiv responsabilitatile secretarului executiv,ales/votat,la filialele judetene,orasenesti,comunale,satesti ?
Va multumesc.

Fiecare partid are un Comitet Executiv care elaboreaza programe politice, economice, sociale etc.; secretarul executiv coordoneaza activitatea organizatorica a Comitetului (intrunirile, logistica s.a.m.d.) Cam asta scrie in statuturile partidelor despre functia de secretar executiv.

Cu alte cuvinte, se pare ca secretarul executiv e cel care munceste efectiv :)
Da. Am inteles. Am gasit doar un singur statut al PNTCD,dar in care nu se specifica la modul concret ce si cum trebuie facut de cel ce detine aceasta functie. :) Iar eu trebuie sa stiu detalii concrete.
Detalii concrete nu am gasit nici eu in niciun statut referitor la secretarul / secretarii executivi - sarcinile sale nu pot fi incadrate in tipare, totul pare sa depinda de actiunile partidului. Fiecare partid are specificul sau; dvs. puteti insista pentru precizarea unor sarcini / atributii / responsabilitati concrete ale secretarului executiv in statutul partidului la care va referiti.

V-am pus linkuri unde puteti gasi statutele (acesta e pluralul corect :"> ) principalelor partide din Romania.

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Lnfiintare filiale fundatii in strainatate simonastanescu58 simonastanescu58 O fundatie poate infiinta o filiala in alta tara, si daca raspunsul este da, care este patrimoniul initial al filialei? (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong anabelleand anabelleand dar vreau sa stiu anumite lucruri inainte 1.daca dupa deschiderea asociatiei pot deschide o filiala in alta tara din europa sau pot organiza campanii de ... (vezi toată discuția)