avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... VANZARE-CUMPARARE TEREN PERSOANE FIZICE STRAINE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

VANZARE-CUMPARARE TEREN PERSOANE FIZICE STRAINE

conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri.
Ce pot face in situatia in care, un cetatea strain a cumparat un apartament , bineinteles fara terenul aferent ) si acum doreste sa-l vanda? Mentionez ca cel care intentioneaza sa cumpere, a cerut inclusiv terenul in cota/aparte ?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 22:02, 10 Octombrie 2008
Adevarul e ca pe mine a inceput sa ma intereseze subiectul acesta de cand mi s-a spus dintr-un birou notarial ca nu se poate vinde teren catre o persoana izica rezidenta in Ro, cetatean EU ...

M-am enervat si am sunat si la biroul juridic al Cadastrului, de unde mi s-a spus ca se poate ... :"> Dar telefonul l-am dat dupa ce am postat. :D
Ati inteles corect, Legea nr.312/2005 se refera la doua categorii de cetateni : rezidenti si nerezidenti. :)
Nu imi vine sa cred... am sunat la notar si a zis ca nu se poate! Ca cica cei de la cadastru ar fi reuzat deja asemenea acte ... Imi vine sa urlu de nervi
CatalinaOlo a scris:

Nu imi vine sa cred... am sunat la notar si a zis ca nu se poate! Ca cica cei de la cadastru ar fi reuzat deja asemenea acte ... Imi vine sa urlu de nervi

Spuneţi-i că am zis noi că se poate. Că aţi vorbit taman cu themis. ªtie el. Aia legată la ochi. Da' nu e oarbă, nici chioară.

Discutînd acuma serios: dacă acel cetăţean al unei ţări membre UE sau apatrid au reşedinţa în România, pot cumpăra teren. Asta în accepţiunea cea mai restrictivă a textului de lege.

Spuneam că legea are un grad de ambiguitate ceva mai ridicat decît media legilor de la noi. Interpretînd textul legii în cea mai defavorabilă situaţie pentru un cetăţean străin, ajungem la ceea ce vă spuneam mai sus. Este posibil.

După ce îi contraargumentaţi cu textul Legii 312/2005, solicitaţi notarului, în caz de refuz, o încheiere de respingere. a încheierii actului notarial. Fiţi fermă. Aşa va fi nevoit să se documenteze, dacă încă nu a făcut-o.

Liviu S.Bordaş
Poate mai simplu ar fi sa incercati la un alt notar... pentru inceput!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune teren agricol cetatean strain stefan44 stefan44 Buna seara! In urma decesului tatalui sunt chemat la succesiunea unor terenuri agricole. Numai sunt cetatean roman,traiesc in Germania. Ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Cetatenii straini pot cumpara teren in romania? dragmar dragmar Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca cetatenii straini pot achizitiona teren in Romania si in ce conditii. Multumesc. Cu stima, (vezi toată discuția)
Cetatean german pot cumpara pamant in romania pe persoana mea? ma-blockLM ma-blockLM Sunt cetatean german si vreau sa stiu daca pot cumpara privat, nu pe firma pamant construibil si arabil? (vezi toată discuția)