avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea cotelor mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea cotelor mostenite

Buna ziua,

Eu si familia mea am ajuns in instanta cerand stabilirea cotelor mostenite si dispunera iesirii din indiviziune.Am primit o Citatie de a ma prezenta in calitate de parat in instanta,adica s-a demarat procedura de separare a celor 5 mostenitori.
In citatia primita scrie in final : " In caz de neprezentare a partilor(la data si locul stabilit,precizez eu)se va putea trimite un inscris,judecata urmanda se face in lipsa.Cu copie actiune.(?!?)

V-as ruga sa-mi spuneti ce inseamna "se va putea trimite un inscris". Deasemenea as dori sa stiu daca prin procura notariala ma poate reprezenta cineva la proces.In caz ca nu ma prezint si nu ma reprezinta nimeni,deasemenea nu trimit niciun act "inscris" catre judecatorie ce mi se poate intampla ? TAXA DE TIMBRU IN ACEST CAZ ESTE COTA DIN VALOAREA MOSTENIRII ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 24 Septembrie 2008
Puteti depune un act de procedură prin care răspundeti la cererea de chemare în judecată urmărind să va aparati faţă de pretenţiile reclamantului / reclamantilor. Acest act se numeste intampinare.
Va poate reprezenta cineva in proces, un avocat sau o alta persoana in baza unei procuri notariale. De preferabil, ar fi sa apelati la ajutorul unui avocat.

Daca nu va prezentati, solutionarea litigiului va avea loc in lipsa dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ContSters315143 ContSters315143 1. In citatie pe care am primit-o apare o fraza:\\" in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea procedurii succesorale - "elasticitatea" termenului citatiei biroului notarial SuziLiu SuziLiu Rog un pic de informatie legat de urmatoarea chestiune: - biroul notarial care se ocupa de problema succesiunii defunctei X (unde X este ruda iar eu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu probleme mari... cristinne09 cristinne09 buna seara,am si eu o nelamurire poate ma ajutati va rog ! in 2007 tata a vandut 2 parcele de pamant la tara,una mostenire de la parintii lui si una a matusii ... (vezi toată discuția)