avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie

1. In citatie pe care am primit-o apare o fraza:" in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa"
Despre ce fel de inscris este vorba si ce trebuie sa contina?
2. Daca intr-un proces exista ca reclamante doua persoane, una dintre ele poate sa faca inputernicire notariala pentru a o reprezenta pe cealalta ? Ce durata de valabilitate are inputernicirea? Ce se intampla cu aceasta imputernicire in situatia in care cele doua persoane isi angajeaza un avocat?
Multumesc celor ce raspund
Cel mai recent răspuns: ContSters315143 , utilizator 09:31, 2 Decembrie 2014
1. Se face o cerere prin care se solicita judecata in lipsa, daca nu s-a solicitat in cererea de chemare in judecata.
2. Se poate face o procura specială de reprezentare care poate fi făcută pina la ducerea la îndeplinire a mandatului respectiv (finalul procesului). Prin aceasta procura se prevede si angajarea unui avocat.
Cererea de judecare in lipsa trebuie motivata? Ea poate fi revocata in situatia in care la un moment dat imi angajez un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea cotelor mostenite dory.na dory.na Buna ziua, Eu si familia mea am ajuns in instanta cerand stabilirea cotelor mostenite si dispunera iesirii din indiviziune.Am primit o Citatie de a ma ... (vezi toată discuția)
Revocare procura dana2904 dana2904 In urma cu 2 saptamani am solicitat autentificarea unei procuri speciale (succesiune) la una din misiunile diplomatice ale Romaniei. Din pacate in continut au ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)