avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema sediu social

Salutare!

Am si eu urmatoarea problema: nu pot inregistra sediul social deoarece exista deja o firma inregistrata in garsoniera mea.

Mai pe larg: In decembrie 2010, am cumparat o garsoniera. Zilele trecute am vrut sa inregistrez un sediu social la acea adresa. A trebuit sa merg la ANAF cu contractul de comodat pentru a scoate un certificat fiscal (nu stiu de ce). Am cumparat timbre fiscale, am depus toate actele si ieri mi-a iesit certificatul fiscal, deci totul era in regula. Apoi a trebuit sa merg la Registrul Comertului impreuna cu toate actele. Aici a trebuit sa platesc o taxa pentru verificarea unicitatii sediului social. Aici descopar ca mai este inregistrata o firma la acea adresa cu un contract de comodat valabil din 2008 (inainte de a-mi cumpara garsoniera) pana in 2014. Momentan firma este in intrerupere temporara de activitate.

Din moment ce eu sunt noul proprietar, contractul lor de comodat mai are vreo valoare? De ce nu imi pot inregistra firma la adresa garsonierii mele? De ce am mai fost la anaf pentru acel certificat? Ce pot face?

[Precizez ca nu mai pot lua legatura cu fostii proprietari si nici cu cel care detine firma, adica fiul fostilor proprietari]

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 18:37, 5 Noiembrie 2011
Buna ziua,
Am si eu o problema:
Sediul social al unei societati a expirat din octombrie 2010.
Registrul Comertului a inaintat cerere de chemare in judecata cu propunere de dizolvare a societatii.
Acum fac demersuri pentru obtinerea certificatului de spatiu cu destinatie de sediu social, ca mai apoi saptamana viitoare sa merg la registru cu restul documentelor pentru a inregistra noua locatie a sediului social. Locatia va fi in acelasi judet.
Inrtrebarea mea este : Voi intampina greutati la registru ,avand in vedere ca pentru perioada oct 2010-nov 2011 nu am nici o dovada pentru sediu. Ce ar trebui sa fac?
Multumesc!

Astept raspunsul dvs!
Nu stiu sigur daca aici trebuia sa public.
geo_tay a scris:

Buna ziua,
Am si eu o problema:
Sediul social al unei societati a expirat din octombrie 2010.
Registrul Comertului a inaintat cerere de chemare in judecata cu propunere de dizolvare a societatii.
Acum fac demersuri pentru obtinerea certificatului de spatiu cu destinatie de sediu social, ca mai apoi saptamana viitoare sa merg la registru cu restul documentelor pentru a inregistra noua locatie a sediului social. Locatia va fi in acelasi judet.
Inrtrebarea mea este : Voi intampina greutati la registru ,avand in vedere ca pentru perioada oct 2010-nov 2011 nu am nici o dovada pentru sediu. Ce ar trebui sa fac?
Multumesc!

Astept raspunsul dvs!
Nu stiu sigur daca aici trebuia sa public.

Nu stiu in ce stadiu va aflati cu procesul intentat de registrul comertului...Daca inca instanta nu s-a pronuntat, faceti demersurile de inregistrare a noului sediu sau de prelungire dovezii pentru vechiul sediu la registrul comertului si depuneti o intampinare la tribunal la care anexati dovada inregistrarii sediului.
Multumesc pentru raspuns.Primul termen este pe 22 noiembrie 2011.Sper ca la registru sa nu am probleme cu inregistrarea.
Daca ati primit certificatul de la Fisc si sunteti proprietarul imobilului, NU EXISTA NICIUN IMPEDIMENT sa va infiintati propria societate comerciala in propriul imobil.

Puteti sa va infiintati cate firme vreti, atata vreme cat sunteti asociat.

Mergeti linistit la Registrul Comertului.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)
Mutarea sediului social pe o parcela de teren este legala ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Sediul social al unei firme cu multi actionari, cotata pe Piata de Capital urmeaza a fi mutat pe o parcela de teren . Este legala aceasta mutare a sediului ... (vezi toată discuția)
Contract comodat Haralambie BARBU Haralambie BARBU Doresc sa primesc un p.d.v. privind obligativitatea inregistrarii unui Contract de Comodat la Directia Impozite si Taxe Locale si termenul de inregistrare dupa ... (vezi toată discuția)