avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mutarea sediului social pe o parcela de teren este ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mutarea sediului social pe o parcela de teren este legala ?

Sediul social al unei firme cu multi actionari, cotata pe Piata de Capital urmeaza a fi mutat pe o parcela de teren .
Este legala aceasta mutare a sediului social ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 07:58, 12 August 2013
Sediul unei societati ar trebui sa fie macar intr-o baraca pe parcela respectiva. Sa aiba o adresa : strada XXXX nr. YYY, nu se poate da adresa Sola 6666 din Parcela 999.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL a scris:

Sediul social al unei firme cu multi actionari, cotata pe Piata de Capital urmeaza a fi mutat pe o parcela de teren .
Este legala aceasta mutare a sediului social ?

Daca Adunarea Generala a Actionarilor voteaza in acest sens, da se poate muta sediul si pe un plaur. Ramane de vazut daca Registrul comertului accepta !
Registrul comertului nu accespta astfel de sedii
Pentru a fi notate sedii secundare , sau modificara privind sediul , trebuie prezentat la ONRC o dovada a detinerii in proprietate /chirie/ comodat a unui spatiu corespunzator dintr-o cladire sau locuinta , pentru care trebuie sa existe certificat fiscal de la primarie , si adeverinta de la ANAF ca la aceeasi adresa nu mai figureaza inregistrate si sediile altor firme.
Deci ipoteza cu terenul e exclusa .

Daca nu ma insel ,ar putea intra in sfera penalului , faptul de a modifica sediul la o adresa unde nu poate fi gasit nimeni -in caz de control inopinat -- de ex..
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Temeiul care reglementeaza situatia sediului social al unei societati comerciale il gasiti la art. 17 alin. 3 si alin. 4 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, unde se arata ca,, (3)La inmatricularea societatii comerciale si la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului registrului comertului:
a)documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social inregistrat la organul fiscal din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui circumscriptie se situeaza imobilul cu destinatie de sediu social;
b)un certificat emis de organul fiscal prevazut la lit. a), care certifica faptul ca pentru imobilul cu destinatie de sediu social nu a fost inregistrat un alt document ce atesta cedarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu titlu oneros sau gratuit, ori existenta altor contracte prin care s-a cedat dreptul de folosinta asupra aceluiasi imobil, dupa caz;
c)in cazul in care din certificatul emis potrivit lit. b) rezulta ca sunt deja inregistrate la organul fiscal alte documente care atesta cedarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil cu destinatie de sediu social, o declaratie pe propria raspundere in forma autentica privind respectarea conditiilor referitoare la sediul social, prevazute la alin. (4).
(4)La acelasi sediu vor putea functiona mai multe societati numai daca imobilul, prin structura lui si suprafata sa utila, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate. Numarul societatilor comerciale ce functioneaza intr-un imobil nu poate depasi numarul de incaperi sau spatii distincte obtinute prin partajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua firme la aceeasi adresa ? nicol_stnn nicol_stnn Buna ziua, intampin urmatoarea problema, vreau sa infiintez o firma pe caen 6202 ca sa pot incheia un contract, problema este ca as dori sa folosesc ca si ... (vezi toată discuția)
Stabilire sediu societati cu asociati diferiti in acelasi imobil Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa am o intrebare: conform noilor modificari, pot mai multe societati comerciale sa aiba sediul in acelasi imobil, acestea neavand nici un asociat ... (vezi toată discuția)
Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)