avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Timpul in care se poate face o ...Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Timpul in care se poate face o ...Succesiune

Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?,
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:59, 13 Ianuarie 2012
Succesiunea se deschide prin moarte. Succesiunea se accepta in termen de 6 luni, daca decesul a survenit inainte de 1.10.2011 si in termen de 1 an, daca a survenit dupa aceasta data. Succesiunea se dezbate prin formularea unei cereri adresate notarului sau instantei de judecata, iar dezbaterea succesiunii se incheie prin obtinerea certificatului de mostenitor sau a hotararii judecatoresti prin care se stabilesc mostenitorii, cotele succesorale si masa succesorala.
Si daca perioada a trecut ,ce se mai poate face?
Sau mai simplu

parintii au fost despartiti ,tata nu a vrut sa mai stie de mine ,el a decedat anul trecut si nu am fost anuntat locuind departe de el ,am o sora vitrega care ar fi pasii ce trebuiesc urmati !???
Situatia este delicata.
Sora vitrega a obtinut deja certificatul de mostenitor?
A facut acte de acceptare a succesiunii ? Va contesta drepturile succesorale?
Nu recunoaste nimic ...zice ca nu a facut ,ca nu are bani ..va trebui sa merg ..la Primarie cumva ?
Daca nu va intelegeti cu sora, trebuie sa dezbateti succesiunea in instanta. Angajati-va un avocat, urgent ( sa vedeti ce faceti cu exercitarea dreptului de optiune succesorala, pt ca a expirat termenul legal, dar poate exista vreo varianta...).

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)
Scuccesiune tanasieadriana tanasieadriana Buna seara,cum se procedeaza in cazul unei succesiuni?Care sunt conditiile?Mama mea mai are o sora,dar nu mai stim nimic de ea si vrem sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 24 de ani kristian-sen kristian-sen D-na A. este rezidenta in Germania si are cetatenie romana. Tatal sau a decedat in 1988 in Topoloveni (jud. Arges), cand mama sa era deja decedata. Tatal sau ... (vezi toată discuția)