avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui mi-a spus ca va deschide ea mostenirea, dar acum se eschiveaza.
In succesiune intra si cateva terenuri agricole mostenite de el din partea mamei lui - aceste terenuri se impart?.
Daca eu deschid succesiunea si achit datoriile sotiei defunctului am vre-o posibilitate sa recuperez acesti bani?
Daca eu fac cerere de acceptare a mostenirii in termenul de 6 luni, iar sotia si sora mea vitrega, care au in folosinta mostenirea tatalui meu, nu fac aceasta cerere, ce se intampla, raman unica mostenitoare?
Eu nu imi vreau decat dreptul prin lege! Cum pot sa imi asigur acest drept, avand in vedere ca sotia tatalui meu face tot posibilul sa nu beneficiez de acesta?
Va multumesc frumos pentru ajutor!
cereti sa se deschida succesiunea la instanta de la ultimul domiciliu al defuctului aratand ca exista neintelegeri intre parti cu privire la masa succesorala sau, daca va intelegeti la notar. El va sti sa faca atat cotele cat si masa succesorala.
fa cerere de acceptare a succesiunii in termenul legal de 6 luni de la data decesului. poti apoi ori sa ceri deschiderea si dezbaterea succesiunii la notar ,notarul citind partile,ori daca exista neintelegeri trerbuie sa te adresezi instantei.
Asa cum a spus interlocutorul anterior, mergeti la cel mai apropiat Birou notarial si dati o declaratie de acceptare a succesiunii, in termen de 6 luni de la decesul tatalui. Apoi, aceasta declaratie o depuneti la Camera Notarilor Publici competenta cu dezbaterea succesiunii tatalui (locul unde a avut ultimul domiciliu defunctul), deoarece pt. dezbaterea succesiunii este nevoie de un certificat eliberat de aceasta Camera, iar in momentul in care se solicita dezbaterea succesiunii se va tine cont si de cererea ta de acceptare. Daca vrei sa dezbati succesiunea, mergi la un notariat in aria locului unde a avut ultimul domiciliu defunctul (adica cu alte cuvinte daca defunctul a locuit la Bucuresti, nu poti dezbate succesiunea la Craiova), dar va trebui sa ai cel putin o copie a cetificatului de deces a tatalui. Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com maximul de ani pentru deschiderea succesiuniisi pasii ce trebuie urmati+actele necesare(cred ca au trecut vreo 15 ani) (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Succesiune 1603 1603 Buna ziua! Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti. Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)