avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Regulamentul BNR 24/2011 cum afecteaza creditele ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Regulamentul BNR 24/2011 cum afecteaza creditele ipotecare

Pe 31.10.2011 a fost publicat in M.Of noul Regulament BNR( 24) privind creditarea persoanelor fizice. As adresa o provocare specialistilor in drept bancar , in sensul de a ne explica mai pe inteles:
-care sunt modificarile aduse de regulament
- care sunt efectele asupra obtinerii de credite ipotecare, mai ales in valuta
- daca si cum este afectat si programul Prima Casa
Cel mai recent răspuns: ContSters228228 , utilizator 16:55, 11 Noiembrie 2011
Nu l-am cautat inca pentru a-l citi, insa se aplica si creditelor ipotecare aflate in derulare?
Va multumesc. :)
Va multumesc. :bow:
'Art. 15. - Imprumutatorii sunt obligati sa informeze clientii prin mentionarea in cadrul graficelor de rambursare aferente contractelor de credit ori, daca nu se intocmesc grafice de rambursare, prin mentionarea distincta in cadrul contractelor de credit a posibilitatii modificarii, in sensul majorarii, a sumelor datorate, in cazul materializarii riscului valutar si a riscului de rata a dobanzii.'

... se intelege de aici ca imprumutatu', fiind "informat" de catre imprumutator, si-ar asuma "riscul valutar si riscul de rata a dobanzii":stunned:

... adica imprumutatii, oamenii obisnuiti, cetatenii de rand, romanii sa plateasca oricat, cat de mult, infinit, daca se "materializeaza" riscuri specifice (valutar si de dobanda) sistemului financiar, profesiei imprumutatorilor...

... asta nu poate fi decat o dorinta, o imaginatie a imprumutatorilor, reprezentati de b.n. (a romaniei?!:rolleyes:) prin acest "regulament".




Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
de aceea doream sa explicatiile unor specialisti...

Alte discuții în legătură

Banca isi mareste marja cu 50% infoleg infoleg Am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca la o banca greceasca in mai 2007 in CHF cu ajutorul caruia am achizitionat un apartament pentru ... (vezi toată discuția)
Cum restrange accesul la credite noul regulament bnr, nr.11/2011 Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece subiectul mi se pare de mare actualitate , cu rugamintea ca, cei care se pricep la drept bancar, sa ne explice pe intelesul tuturor care sunt efectele ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)