avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Semnare Grafic de rambursare credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Semnare Grafic de rambursare credit ipotecar

Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca:
1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de exemplu variatia indicilor de referinta din componenta
dobanzii, variatie datorata situatiei economice), dar si de riscul valutar; ca urmare, indicele de referinta cu ajutorul caruia se
calculeaza dobanda creditului sau cursul de schimb la care se calculeaza valorea ratei lunare, vor putea fluctua in sens crescator
cat si descrescator pe parcursul derularii contractului de credit, aceste fluctuatii influentand sumele datorate bancii.
2. Datele cuprinse in prezentul Grafic de rambursare sunt valabile pana la urmatoarea modificare a dobanzii aferente creditului.

Acestea sunt conditiile impuse de banca in graficul de rambursare. Nu vreau sa semnez acest lucru deoarece mi se pare o mare aberarie.
Intentionez in cel mai scurt timp sa actionez banca in judecata pentru aceste aberatii....
Recent am restructurat un credit cu ipoteca din franci elvetieni cu rambursare directa in euro. In scadentar constat ca rata este 50 eur aprox si VALOAREA DOBANZII 229 eur / luna . Deci valoarea dobanzii este de 4 ori mai mare ca si primpipalul. Am cerut bancii sa imi dea detaliat ce contine VALOARE DOBANZII. Nu am primit nici un raspuns.
Exista vreo sansa de castig in judecata? Sau sa platesc asa cum e?
Comision de risc valutar la un credit in euro cu rambursare directa in euro?
Mai este o speranta in tara asta?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Unde e doamna marea aberatie? Aveti un contract de credit, dobanda este fixa plus un indice ( BUBOR, LIBOR, EURIBOR). Acest indice e stabilit pe o piata internationala, nu are nici cea mai mica legatura cu banca. El poate creste sau scadea, ca tot ce variaza.

In legatura cu valoarea dobanzii, fata de principal, e o alta neintelegere.

Aveti aceeasi rata pe tot parcursul derularii creditului. Datorati dobanda, pe tot parcursul derularii creditului. la inceput, in primii ani de contract, dobanda e foarte mare. Se aplica la tot creditul datorat. pe masura ce se achita din credit, scade si dobanda pentru ca se aplica la o suma tot mai mica.
Dobanda se plateste prima data. Asa sunt regulile legale privind imputatia platii.
Evident ca din rata mai ramane o parte mica care se deduce din principal. unde e abuzul?

Pentru ca sunt sigur ca nu ati inteles, va dau un exemplu.

Luati credit 10.000 lei, pe termen de 10 ani. Dobanda este de 12 % pe an.

In primul an, datorati o dobanda de 1200 lei ( aproximativ ) si ar veni cam 100 de lei pe luna
Daca rata dumneavoastra este de 150 lei, platiti 100 de lai dobanda si doar 50 de lei principal credit.

Nu puteti sa platiti putin (o rata mica ) si sa si platiti dobanda si creditul. Este matematica pura.
Nu strica sa vedeti pe scadentar cat trebuie sa platiti pentru un credit, inainte de a lua creditul. Dupa ce semnati, e tarziu deja.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Multumesc pt raspuns. Am semnat doar un contract si pe email am primit scadentarul la o saptamana mai tarziu. Nu mai locuiesc in Romania, dar nici nu ma asteptam sa fie atat de socant. Scadentarul trebuie sa il semnez si sa il trimit cu posta la banca. Acum banca face presiuni sa semnez scadentarul......unde scrie cele de mai sus. Cat despre acest " dar si de riscul valutar" nu suntem de acord atat timp cat eu am creditul in eur si rambursare in eur. Nu vad ce risc valutar este aici. Nu cred ca pot semna acest scadentar....atata timp cat nu au fost transparenti de la bun inceput si nu au fost in stare sa proceseze la timp toate documentele spre a fi semnate.
Daca aveti salariu in Eur, nu aveti niciun risc. Noi, in tara, avem venituri in lei, riscul valutar ne cam loveste, la orice scadere a leului resimtitm. Dvs nu aveti de ce va teme.
de ce nu ati facut imprumut acolo unde lucrati? E mai ieftin, probabil.
Voi contacta totusi un avocat care stie legile, ca doar nici eu nu fur banii ci ii muncesc. Ce se intampla in Romania e ciudat dar din pacate adevarat. Legile sunt asa cum sunt ....si de aceea bancile dicteaza ce si cum . Aici in Europa de Vest e altfel. PACAT ca Romania nu ia ca si model nimic de aici.
Oricum multumesc pentru informatii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare scadentar alex_element alex_element Salutare! Ma confrunt cu o situatie legata de un credit ipotecar contract in urma cu 3 ani. La semnarea contractului cu banca, am primit un scadentar, sub ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)
Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)