avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare

daca o persoana juridica are de achitat catre alta persoana juridica mai multe facturi care insumate depasesc suma de 10000 lei( valoarea fiecarei facturi fiind mai mica de 10000 lei) si sunt mai vechi de 30 zile, si are de incasat tot asa facturi care insumate depasesc suma de 10000 lei se poate face proces verbal de compensare direct intre firme sau trebuie aprobarea de la serviciul de compensari?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:29, 3 Noiembrie 2011
compensarea se face cu ordine de compensare cu regim special ,la care anexez si proceselul verbal.
Compensarea se face prin IMI.

[ link extern ]
Gabrielle Monique a scris:

Compensarea se face prin IMI.

[ link extern ]


Va contrazic. Hg 685/1999 vorbeste de facturi mai mari de 10000 lei, nu de suma totala care se doreste a fi compensata.
Daca valoarea unei facturi este mai mica de 10000 lei, indiferent cit este suma lor totala, compensarea se face direct intre firme.
Puteti sa ma contraziceti domnisoara, aveti tot dreptul. Dansul a scris ca data facturilor depaseste 30 de zile. Pentru acest motiv am mentionat ca se fac compensarile prin IMI.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Mentionati in care art si care prevedere legala este vorba de compensarea datorii pt facturi mai mari de 10000 lei sau mai vechi de 30 zile.

Hg 685/1999
ART. 3
Începând cu data de 1 noiembrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare în afara celor prevazute în regulamentul de compensare aprobat prin prezenta hotarâre.
De la aceeasi data, pentru facturi cu valori mai mari de 10 mii lei, compensarea datoriilor neplatite la termenele scadente se va realiza numai în conformitate cu prevederile regulamentului de compensare aprobat prin prezenta hotarâre, iar pentru suma reprezentând contravaloarea facturilor mai mici de 10 mii lei, inclusiv compensarea reciproca între contribuabili, persoane juridice, se poate efectua si în afara cadrului institutional creat de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/1999, dar pe baza acelorasi formulare. (Modificata prin HG 804/1999)
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
t.simona, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de compensare flory_dady flory_dady Buna ziua, Am citit in mare despre initierea ordinelor de compensare.Intrebarea mea este urmatoarea: Cand se initiaza un ordin de compensare mai mic de 10 ... (vezi toată discuția)
Compensare facturi cu valoare peste 10,000 lei BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca doi parteneri sa compenseze facturi de peste 10000 lei la mai mult de 30 de zile de la emiterea ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)