avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se poate rezilia contractul de munca a admin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se poate rezilia contractul de munca a admin

Respect pentru toti cei ce gindesc pentru noi toti care suntem nestiutori.BREF..Am facut o expertiza din care a reiesit ca admin nu poate justifica o suma de 40.000 de roni. legal cum putem sa-i desfacem cim-ul, pas cu pas tot ce tre sa facem .Mentionez ca tre sa facem tot legal ca doamna are sustinere de la primarie...ee o poveste lunga.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:18, 20 Decembrie 2011
Pasul 1. Plangere penala impotriva administratorului sau actiune civila pentru recuperarea prejudiciului.
Pasul 2. Se intruneste Comitetul Executiv care incheie CIM pe motive disciplinare.
Pasul 3. Se angajează un nou Administrator.
Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, este angajatorul administratorului.
Conform art. 30 litera g) din Legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari, pentru scopul şi activităţile asociaţiei de proprietari, acesta angajează şi demite, încheie şi reziliază contracte
Dar, atentie la demitere pentru abateri disciplinare, nu uitati de cercetarea prealabila prevazuta de Codul muncii.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Mare atentie la prevederile art. 61,62 si 63 din Codul muncii caci nu este de gluma !!!
In opinia mea nu este cazul sa-l demiteti pe administrator!
Avand in vedere ca in urma expertizei a reiesit ca admin-ul (gestionarul) dvs. nu poate justifica lipsa unei sume atat de mari, com. executiv trebuie sa faca plangere penala impotriva acestuia concomitent cu suspendarea CIM. Insa eu v-as sugera sa discutati cu acesta pentru a se demite singur, adica sa-si de-a DEMISIA. Este o cale foarte simpla de incetare a raporturilor de munca - cu specificarea ca cetateanul datoreaza as. prop. suma de... lei, determinata prin expertiza.... si se va recupera in mod amiabil sau fortat.
Ar fi de bun augur sa apelati la sfatul unui avocat pentru ca problemele dvs. sunt una mai mare ca cealalta... Dar com. executiv si com. de cenzori ce naiba au facut, cu a putut admin-ul sa-i prosteasca in asa hal? Suma mi se pare impresionanta
Multumesc pentru explicatie,dar cum spuneti si dvs atentie la ancheta disciplinara.. nu am facut-o, admin n-ea dat in judecata si ieri a iesit hot judecatoreasca si a cistigat datorita anchetei disciplinare care nu i s-a facut.Acum tre sa o reintegram ,va expun citeva detalii si va rog frumos sa ma sfatuiti ce tre sa facem.
1Trebuie sa o reintegram in conditiile de dinaintea demiterii cu aceleeasi drepturi dar aici sunt ceva neclaritati asupra cim-ului admin are trecut in cim salariu de 695 ron, in realitate pe listele de plata salarii are 1150 ron am fost la ITM si am cerut un act prin care sa certifice salariul conform cim si ultimul act aditional cu marire de salariu, asa ceva nu exista, deci ramine 695ron??? ,cum a luat admin diferenta de la 695 la 1150 va explica la ancheta ptr ca avem penal cu dinsa.NOI ce salariu tre. sa-i dam pe listele de salarizare? Ce tre sa respectam cim sau listele de plata salarii?,care dupa cum am mentionat este diferenta intre salariu cim si listele de plata salarii. Mentionez ca celelalte puncte din cim sunt 8 ore zi 40oresaptamina,21 zile CO,15 zile preaviz si cam atit . 2.Pentru reintegrare tre sa asteptam sa vina hot prin posta sau o putem reintegra si miine de exempl?

Alte discuții în legătură

Demitere administrator costinelrusu costinelrusu Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 132 apartamente.Din verificarile care sau facut sa observat ca doamna admistrator a facut o anexa la contractul de ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator ndan57 ndan57 persoana angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o asociatie de proprietari.in functia de administrator imobil.. Dupa o perioada are loc o ... (vezi toată discuția)
Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)