avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati pentru neplata fondului de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati pentru neplata fondului de rulment

Preseedintele Asociatiei de Proprietari sau Administratorul poate percepe penalitati acelor proprietari care nu vor sa plateasca FONDUL DE RULMENT?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:00, 5 Noiembrie 2011
Da poate percepe penalitati pentru fondul de rulment avand temei legal art. 49 din legea nr. 230/2007.:((:hugall::tomato:
Cine il poate trage la raspundere pe presedintele asociatie pentru ca nu aplica penalitati pentru neplata fondului de rulment, cu toate ca administratora vrea sa faca acest lucru dar presedintele nu o lasa.
Daca problema nu se solutioneaza la nivelul asociatiei de proprietari,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei
romeo2312 a scris:

Cine il poate trage la raspundere pe presedintele asociatie pentru ca nu aplica penalitati pentru neplata fondului de rulment, cu toate ca administratora vrea sa faca acest lucru dar presedintele nu o lasa.

Nu poate nimeni sa-l traga la raspundere pe presedinte ca nu aplica penalizari asupra sumelor restante la fondul de rulment, reparatii sau orice sume restante, pentru ca nu presedintele decide.
Aplicarea penalizarilor se realizeaza in urma adoptarii unui "sistem propriu" de penalizari asa cum prevad legea 230/2007 si HG 1588/2007. Acesta se adopta de comitetul executiv si poate fi modificat de adunarea generala.
Daca in acesta se prevede ca se aplica penalizari asupra oricarei sume restante (inclusiv fondul de rulment) sau numai asupra unor sume evenite restante..., pai asa se aplica de catre administrator. Cenzorul, comitetul verifica si aproba lunar lista de plata pe care sunt afisate si penalizarile.
Nu este de competenta administratorului sau a presedintelui sa decida daca aplica sau nu penalizari. Acestia se conformeaza deciziilor luate in comitet sau hotararilor luate in adunarea generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Intrebare - fondul de rulment ContSters295342 ContSters295342 buna seara, Anul trecut fosta administratora \\"a furat\\" cam 31300 ron ( am facut expertiza si asteptam un raspuns ), dar nu asta este problema si ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii noi (pe un tronson de bloc) in cazul in care exista deja o asociatie care functioneaza la nibelul blocului (4 tronsoane) ralu_florea ralu_florea Buna ziua, As aprecia ajutorul sau opinia dumneavoastra legata de urmatoarea situatie: - un bloc de 4 tronsoane este administrat de o asociatie infiintata ... (vezi toată discuția)