avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovarea in clasa a functionarilor publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovarea in clasa a functionarilor publici

Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema:
- o colega a absolvit o facultate de Administratie Publica si a facut cerere prin care solicita promovarea in clasa.
Conf art. 146 din HG 611/2008 se prevede ca examenul de promovare in clasa se organizeaza cu respectarea prev art.16-43 din aceiasi hotarare adica procedura pt concursul de recrutare.
Anterior aparitiei HG 611/2008 pt promovare in clasa exista Ordinul ANFP 1900/2007 care specifica in mod clar regulamentul de desfasurare a unui astfel de examen.
Intrebarea este daca acum trebuie pt organizarea unui astfel de examen sa respectam toate etapele concursului de recrutare adica adresa catre ANFP, publicitate in Monitorul Oficial si intr-un ziar local, etc.
Va rog sa ma lamuriti pt ca in functie de aceste etape trebuie calculata data sustinerii examenului de promovare in clasa iar colega mea doreste o promovare cat mai rapida posibil. In acelasi timp nu stiu daca Ordinul ANFP 1900/2007 mai este de actualitate sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:48, 25 Septembrie 2008
Art. 1
(1) La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.
(2) Examenul de promovare in clasa se organizeaza de catre autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea functionarii publici, in conditiile prezentului regulament-cadru.
(3) Cu cel putin 15 zile inainte de data organizarii examenului de promovare in clasa, conducatorul autoritatii sau institutiei publice are obligatia de a emite un act administrativ prin care se stabilesc:
a) componenta comisiei de examen;
b) data sustinerii examenului;
c) bibliografia, pe baza propunerilor compartimentelor in care isi desfasoara activitatea functionarii publici care participa la examen.
(4) Compartimentul de resurse umane are obligatia sa afiseze la sediul autoritatii sau institutiei publice, cu 15 zile inainte de data organizarii examenului de promovare in clasa, data, ora, locul desfasurarii si bibliografia examenului.
(5) In cazul in care, din motive obiective, nu se pot respecta data si ora desfasurarii examenului de promovare in clasa, compartimentul de resurse umane are obligatia de a afisa la sediul autoritatii sau institutiei publice modificarile intervenite in desfasurarea acestuia.

Art. 2
Functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, trebuie sa prezinte diploma de absolvire sau, dupa caz, adeverinta care sa ateste absolvirea unei forme de invatamant superior de lunga ori de scurta durata, precum si o cerere de inscriere la examenul de promovare in clasa, in termen de 5 zile de la data afisarii.


Poate fi de interes si:
Lege privind Statutul functionarilor publici, legea nr. 188/1999, republicata 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Referent debutant - cum voi fi reincadrata? klaudia772001 klaudia772001 In 01.04.2007 am fost numita prin concurs referent de specialitate debutant avand studii SSD. În 09.07.2007 am plecat in concediu de crestere a copilului pana ... (vezi toată discuția)