avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul mediei zilnice a bazei de calcul a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul mediei zilnice a bazei de calcul a indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate

Buna ziua, se poate sa ma ajutati cu un articol din lege sau de la norme referitor la baza de calcul a indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate si zile baza de calcul? Presupunand ca am trei medicale in perioada de 6 luni de unde se constituie baza de calcul, ar trebui sa iau in calcul suma intreaga a medicalului sau doar suma care se suporta de unitate, iar la nr de zile, la fel, se ia in calcul doar nr de zile suportate de unitate sau toate zilele din luna?
Cel mai recent răspuns: P_Ruxi , utilizator 10:11, 8 Noiembrie 2011

ORDIN 430/2010pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OrdonanÑei de urgenÑă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizaÑiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăÑii si al presedintelui
Casei NaÑionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006:

21. La articolul 69, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:


"Art. 69. - (1) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor art. 68, se constituie baza de calcul a indemnizatiilor se utilizeaza perioadele asimilate stagiului de cotizare prevazute la art. 12 alin. (2) si (4), veniturile care se iau in considerare sunt:
.........
b) indemnizatiile de asigurari sociale de care au beneficiat asiguratii, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;


Deci se ia in calcul indemnizatia de cm integrala,indiferent de unde a fost suportata aceasta(fd. salarii sau FNUASS).
In ceea ce priveste nr. de zile luate in calcul,este vorba despre numarul de zile pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii, pe fiecare luna din baza de calcul;(nr. zile lucratoare din luna respectiva).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca? gabriela_bejinariu gabriela_bejinariu #-oCum se calculeaza un concediu medical, daca am mai beneficai de concedii medicale in trecut. Societatea la care lucrez, nu mi-a luat in calcul toata ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Indemnizatia de concediu medical poate sa faca parte din baza de calcul pentru un concediu medical acordat in urmatoarele 6 luni? Daca da, este ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical  Loredana Puscasu Loredana Puscasu am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am un angajat care a avut concediu medical luna trecuta si din ce stiu eu baza de calcul pentru plata ... (vezi toată discuția)