avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat din oficiu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat din oficiu

am o problema pe care cred ca o au toti avocatii "proaspeti". sunt inscris la "oficii", dar nu prea ma inteleg cu avocatul care este responsabil de repartizarea acestor oficii. nu am nici cea mai mica problema cu cei de la parchet si politie. acum, ceea ce vreau sa aflu este daca exista vreo posibilitate sa merg la oficii fara sa mai fie nevoie sa trec sa iau semnatura si delegatii de la acesta. Ma refer la acele spete de la parchet (declaratii, UP...)
va rog mult, am nevoie de ajutor stie cineva vreo posibilitate:((:((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:31, 29 Septembrie 2008
Nu cred ca aveti cum sa procedati asa cum vreti dvs.
Conform legii, trebuie sa existe o solicitare din partea organului judiciar in baza careia se emite delegatia pentru avocatul desemnat sa acorde asistenta juridica din oficiu.
Exista riscul de a se produce abuzuri daca s-ar proceda asa cum vreti dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
incepatorius esti cred ca de cel putin 8 luni avocat si daca nici pana acum nu ai inteles cum e cu oficiile ...........
De inteles, o fi inteles el, dar poate ca vrea si el mai multe oficii.
Oricum, nu se poate asa cum vrea el.

avocat Claudiu Lascoschi
La felul in care ai pus problema sigur ca nu te intelegi cu coordonatorul Ai idee cati sunt inscrisi la aceste amarate de oficii - destul de multi . Si cum ai vrea sa-i impace coordonatorul pe toti? Dandu-ti numai tie pe care le vrei si cand vrei nu? Ei bine nu se poate asa . Si eu sunt coordonator cu oficiile la Targoviste si singurul criteriu de acordare a oficiilor este acela al egalitatii. Incerc pe cat este posibil ca toti sa aiba o suma egala din oficiile repartizate Este un criteriu bun si nu are nimeni ce comenta. Nici ca vrea azi nici ca vrea dinacela nici la politie nici la o ora preferentiala. Cred ca daca ai vreo nemultumire in primul rand ar trebui sa discuti cu acel coordonator sa nu pleci cu idei preconcepute. Daca intr-adevar este un coordonator care face parte doar unora cred ca sunt destui nemultumiti si puteti cere inlocuirea lui. Oricum inainte de toate analizati mai profund aceasta problema.
incepatorius a scris:

[...] daca exista vreo posibilitate sa merg la oficii fara sa mai fie nevoie sa trec sa iau semnatura si delegatii de la acesta. Ma refer la acele spete de la parchet (declaratii, UP...) [...]

Exista in cazuri urgente... de ex. esti chemat la ora 1 noaptea la o arestare fiind de serviciu, ora la care nu ai cum sa dai de cel ce repartizeaza oficiile... in acest caz poti merge fara delegatie si va fi intocmita ulterior (sau confirmata daca ai avut acces la delegatier si registru)... dar la felul cum ai pus problema imi pare ca te intelegi bine cu vreun procuror si vrei si tu si el ca numai tu sa faci asistenta juridica la el ceea ce e incorect fata de colegi...

Alte discuții în legătură

Criza de bani pentru plata onorarilor avocatilor care presteaza asistenta juridica din oficiu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca statul prin organele sale ar proceda la executarea silita a persoanelor care datoreaza cheltuieli de judecata ar avea bani pentru incetarea crizei lipsei ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu incepatorius incepatorius a mai fost postat, stiu, dar va rog nu stergeti. Il pun si aici, pentru ca de fapt aici este locul lui, in primul forum nu era vizualizat de cine trebuia cu ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in lipsa avocatului plecat din tara? multumesc duraplex duraplex Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 1 an sunt cercetata penal intr-un dosar, astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemata la politie. De la ... (vezi toată discuția)