avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pot face in lipsa avocatului plecat din tara? ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pot face in lipsa avocatului plecat din tara? multumesc

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 1 an sunt cercetata penal intr-un dosar, astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemata la politie. De la politistul care mi-a inmanat citatia am inteles ca vom merge impreuna la procuror (la care nu am ajuns pana acum). Pentru cealalta citatie data trecuta am fost doar la politie. Nu am idee daca au definitivat dosarul sau doar vrea procurorul sa imi adreseze niste intrebari. Problema este ca avocatul meu este plecat din tara pana la sfarsitul lunii. Informatie pe care am aflat-o de la secretara lui el nefiind de gasit la telefon. Ce pot face sau ma sfatuiti sa fac in conditiile in care vreau sa fiu asistata de avocat indiferent ca sunt doar intrebari sau declaratie scrisa si din ce am vazut pe la tv poate chiar inaintare de propunere de arestare preventiva?
Am dreptul sa solicit sa ma astepte pana revine avocatul in tara si daca da care ar fi procedura si in baza carui articol din codul penal am acest drept? Nu se va tine cont si mi se va da un avocat din oficiu? Daca ar fi vorba de arestare preventiva cum as avea sansa unei sentinte corecte neavand avocatul angajat de mine?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
duraplex, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:17, 5 August 2010
Adresati o cerere in scris prin care anuntati acest lucru.
Vorbiti sa va redacteze cererea un alt avocat din cadrul firmei.
Este si vacanta in prezent...

avocat Claudiu Lascoschi
Dovediti in fata organelor de cercetare penala faptul ca aveti avocat angajat in cauza si imprejurarea ca sunteti in imposibilitate obiectiva, pe moment, sa va prezentati cu avocatul ales.Solicitati de asemnenea in scris aminarea efectuarii actului procesual penal pina la data cind puteti beneficia conform legii de asistenta juridica.
daca exista delegatia avocatului dvs la dosar atunci faceti o cerere prin care solicitati amanarea pt motivul ca aparatorul e plecat din tara si ca veti face dovada imposibilitatii lui de prezentare la urmatorul termen.
Eu nu am nciio delegatie de la avocat, insa dansii stiu pe cine am avocat dumnealui asistandu-ma cand am fost chemata data trecuta pentru a completa declaratia. Nu stu daca la dosar este despusa sau nu vreo delegatie.
Tot ce am este contractul de asistenta juridica incheiat cu dl avocat. Este de ajuns?
Domnul avocat lucreaza singur la cabinet astfel incat nu are cine sa imi completeze cererea. Puteti va rog sa imi spuneti in mare ce trebuie sa contina cererea? Stiu sa intocmesc o cerere dar nu stiu daca trebuie sa contina anumite elemente de drept sau anumite formulari.
Acest drept al meu de a cere amanarea actului juridic se bazeaza pe o anumita reglementare sau articol din codul penal? Intreb asta deoarece am constatat ca daca nu cunosc nume de articole drepturile mele in fata domnilor de la politie sunt ca si inexistente. As vrea sa par foarte in cunostinta de cauza pentru a evita un eventual abuz. Nu ar fi prima data din partea dansilor care au mai utat sa tina cont de anumite drepturi ale mele.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si sper sa ma ajutati in continuare cu sfaturi.
PS: Aprobarea cererii este la latitudinea procurorului sau este obligat sa mi-o accepte?
prezentati atunci contractul de asistenta juridica si cereti un termen. cererea trebuie sa contina numele, prenumele dvs, calitatea pe care o aveti in dosar, nr dosarului si motivarea ei in sensul ca doriti un termen intrucat avocatul dvs se afla in imposibilitate de prezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor mahmoudcluj mahmoudcluj am primit o citatie de la tribnal de cluj si e scris ca faptuitor in cauza privind 20,174 cp si nu stui despre ce vorba !!!!! (vezi toată discuția)
Citație in calitate de suspect !! sunt plecat in anglia sa vin ... Bmyra Bmyra Citație in calitate de suspect !! Sunt plecat in Anglia sa vin in România sa ma prezint sau nu ?? Ma puteți ajuta cu sfat va rog ? (vezi toată discuția)