Am achizitionat de pe un magazin virtual niste bunuri materiale. La primirea coletului prin curier, am constatat ca nu mi s-a intocmit factura fiscala. Vanzatorul mi-a spus ulterior ca e in proces de insolventa si ca nu poate emite factura. Ce trebuie sa fac ca sa se limpezeasca situatia?
@monique, dar cum ne conformam la "Art. 11 Detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, titluri de valoare, numerar si alte drepturi si obligatii, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise." din legea contabilitatii?
Tu aici ai dreptate, dar intreb si eu acum, cel care a livrat marfa cum se scade din contabilitate, in acest caz? Deoarece nu are voie sa faca operatiuni de acest gen fara acordul lichidatorului. Acesta este cel poate dispune. Si atunci ne invartim in jurul cozii. Userul nostru nu are documente pe marfa. Practic nu exista decat dovada primirii unui colet postal, nu?
Dupa parerea mea, nu ar trebui sa puna in vanzare marfa respectiva si sa incheie un Proces verbal de custodie pana la clarificarea situatiei.
da, proces verbal de custodie, pana la clarificarea situatiei. e o solutie.
de vandut, n-are ce sa vanda ca zice ca sunt niste materiale.
dar cum au fost deja platite, eu unu' le-as receptiona, cum am zis, si le-as consuma.B-)
ca alfel, de ce le-as tine in custodie? si pana cand, daca e ceva perisabil?
sa le ia cumva cineva, candva inapoi? si cu banii dati cum ar ramane?!
parerea mea:)