avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet

Buna ziua,
avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt a emite bon fiscal.
Dar s-a ivit urmatoarea problema, ce fac cu clientii (persoane fizice) care, stiind unde este sediul firmei si sint din aceeasi localitate, vin sa ridice coletul de la sediu. Ce emit? Factura + chitanta, sau imi trebuie casa de marcat pt bon fiscal?
oug 28/1999

Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi ******prestări de servicii direct către populaţie ***** sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală.

Daca aveti nevoie de amanunte,consultati OUG28/1999
in contractul de curierat la obligatii curierul se obliga sa emita chitanta in numele beneficiarului si sa i vireze banii incasati in contul bancar deschis la banca XXXX deci nu mai aveti obligatia sa achizitionati casa de marcat fiscala si sa emiteti bon fiscal.(la exceptie este mentionat acest lucru)
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ovidiu7676, utilizator
Procedati ca si in cazul in care predati coletele curierului. Adica, in locul curierului este direct beneficiarul caruia ii predati coletul si-i incasati banii cu chitanta sau cu cardul sau vi-i vireaza in cont.

Sunt societati de vanzare prin internet care au propriile locatii de predare in marile orase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal alincm alincm Daca am un parc de vinzari utilaje agricole, masini si remorci, la vinzarea catre persoane fizice sint obligat sa emit factura ,(le este necesara la ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)