avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... detasarea in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

detasarea in strainatate

Va rog sa ma ajute cineva in legatura cu o problema.
Firma noastra are contract cu firma straina din Austria pentru efectuarea unei lucrari in constructii.Angajatii nostri au plecat deja sa lucreze acolo, dar noi inca nu am obtinut formularele A1. In cazul unui control la societatea straina cine va fi sanctionat.
Angajatii, angajatorul roman ( adica firma noastra), sau firma straina cu care avem contract.Astept raspuns, va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 5 Noiembrie 2011
Fara formularul A1, puteti fi obligati sa achitati taxe in statul de detasare.
In perioada inscrisa in formular angajatorul lucratorului detasat achita contributiile sociale in statul de trimitere (statul in care a fost emis documentul A1), iar lucratorul respectiv justifica neplata acestor contributii in statul in care lucreaza temporar sau partial prin prezentarea, la solicitarea organelor de control din acel stat, a formularului mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie legislatie belgia chiriacloredana chiriacloredana Buna seara Sunt detasata in Belgia insa nu am primit nici un document de la angajator. As dori sa stiu cum imi pot face asigurare medicala aici, cum ma pot ... (vezi toată discuția)
Formular a1 monik monik buna ziua. daca un agent de munca temporara trimite salariatii la un utilizator strain, e nevoie sa se obtina formularul A1 sau agentul de munca temporara ... (vezi toată discuția)
regulament (cee) nr. 1408/71 mihaiantonache mihaiantonache Buna seara, Citez dintr-un mesaj gasit pe forum: \"Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite ... (vezi toată discuția)