avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere prezentata la ITm inainte de a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere prezentata la ITm inainte de a fi emisa

ce articole de lege, au fost incalcate, daca o decizie de concediere a fost prezentata la ITM inainte ca ea sa fie emisa?
precizez ca decizia a fost emisa in data de 08.11.2010, dar pe decizie apare stampila ITM cu data de 05.11.2010.
multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 6 Noiembrie 2011
HG 1051/10.09.2008 nu face referire la niciun coeficient de ierarhizare ..ci stabileste salariul minim brut e economie ... coeficientii de ierarhizare erau prevazuti in CCMN - la vremea respectiva- sau sunt reglementati in ccm aplicabil angajatorului, in prezent.

Chiar daca ITM-ul ar fi refuzat inregistrarea acelui c.i.m., nu aveau baza legala s-o faca .. ci cel mult sa efectueze un control la societate si sa aplice sanctiunile corespunzatoare...
okiu doki. multumesc. am inteles. deci porblema asta am rezolvat-o
atunci pot sa depun alta plangere penala pentru evaziune fiscala, deoarece nu mia-u platit salariul garantat contractului colectiv de munca la nivel national, tinand cont ca , contractul de munca este fals si am depus o plangere penala in acest sens?
Plangere penala pentru evaziune fiscala? ... Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si fondurilor speciale extrabugetare de catre persoanele fizice si persoanele juridice române sau straine.

Neacordarea unui salariu potrivit legii nu cred ca este motiv de evaziune fiscala ...

La data respectiva, trebuia sa sesizati ITM-ul, Inspectia Muncii cu privire la neacordarea salariului corespunzator postului ocupat care necesita studii superioare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Salarizare ghiocelioana ghiocelioana aplicare hg 1051/2008-sporuri incluse in salariul de baza (vezi toată discuția)
Includere sporuri in salariu de baza niculinapopa niculinapopa Care este scopul angajatorului in includerea sporurilor de vechime si de firma in salariul de baza si ce consecinte are privitor la cuatumul salariului al ... (vezi toată discuția)