avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract comodat

Buna ziua,

Am o intrebare vis-a-vis de contractul de comodat. Doresc sa infiintez o firma cu sediul social si administrativ la mine in casa. Datele comodantului le stiu, dar la datele comodatorului...e putin mai complicat. Din moment ce firma e in curs de infiintare si nu am sediu social, se presupune ca nu mentionez nimic la rubrica respectiva? sau imi trec adresa?
E putin "intortocheata" situatia. La comodant trec adresa mea, dar la comodator...? ce fac? trec tot adresa mea? sau nu trec nimic? Help me please.

Cu stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
claudiufcb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:32, 6 Noiembrie 2011
Contractul de comodat il incheiati dupa infiintarea societatii, nu inainte. Contractul de comodat este un contract comercial.

Actele solicitate de cabinetul nostru in vederea infiintarii unei societati comerciale cu raspundere limitata ( S.R.L.)

 copie dupa actul de identitate ;

 copie dupa actul de proprietate a persoanei fizice sau juridice care isi pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al firmei ;

 copie dupa dupa actul de identitate (sau dupa certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, in cazul in care cel care pune la dispozitie imobilul este o persoana juridica) al celui care pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al societatii, pentru a redacta un contract de comodat sau de inchiriere pentru stabilirea sediului social al firmei (aceste contracte vor putea fi incheiate ulterior venirii dumneavoastra la cabinetul nostru, deoarece trebuie parcursa o anumita procedura inainte de depunerea actelor la Registrul Comertului);

 trei (de preferat 5 ) variante de nume de firma, in vederea rezervarii numelui societatii (un cuvant din denumirea firmei trebuie sa fie in limba romana, sau este posibil, pe raspunderea clientului, sa se faca rezervarea denumirii fara nici un cuvant in limba romana, urmand ca judecatorul delegat la Registrul Comertului sa se pronunte asupra legalitatii denumirii in sedinta de judecata);

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
treceti adresa dumneavoastra, iar la rubrica comodatorului, cand trebuie sa treceti adtele de identificare, veti trece doar adresa, reprezentantul legal si mnetiunea "in curs de infiintare".La registrul comertului este perefect valabil acest tip de contract cu mentiunea respectiva.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:
Dar de ce nu-l faceti la....NOTAR?

Nu este obligatorie intocmirea contractului de comodat la notar. Cel putin asa stiu eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl mihaela_r mihaela_r Buna seara, Cum pot inchiria un spatiu comercial pe firma care inca nu este infiintata? Am nevoie de sediu social pentru a infiinta firma, dar daca firma nu ... (vezi toată discuția)
Ctr comodat pt infiintare srl-inregistrat la anaf? adela05 adela05 Am un contract de comodat, pentru sediul social al unei societati care urmeaza sa se infiinteze. Acest contract trebuie inregistrat la Administratia Fianciara? (vezi toată discuția)
Obligatii sediu social Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Am o intrebare: daca-i pun la dispozitie, unei cunostinte, locuinta mea, pentru a fi declarata sediu social pentru o firma noua, fara a ma implica ... (vezi toată discuția)