avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Uniforma scolara e obligatorie?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Uniforma scolara e obligatorie?

Buna seara,


daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns....va rog...
La scoala unde am inscrisi copii s-a hotarat de consiliul "nu stiu care", ca este obligatorie uniforma.Drept pentru care copii au fost instiintati la orele de dirigentie ca uniforma este obligatorie , li s-a spus modelul si ce culori vor fii , si bineinteles ca s-a indicat si singura firma de unde am putea achizitiona uniformele.Din cate am inteles tricourile trebuiesc cumparate "polo"...dintr-o mica socoteala reiese ca doar tricoul si vesta pentru cel mare ar costa cam 200 lei#-o#-o#-o., fara a pune la socoteala un pluover si tinuta de sport care nu stiu inca ce marca trebuiesc cumparate.Presupun ca firma care le-a fost indicata copiiilor le are pe toate:O.
Din cate am inteles la tv ca senatul a respins legea privind uniforma obligatorie.
Ca parinte pot fi impotriva acceptarii uniformei scolare????Directoarea ne poate obliga cu asa zisa decizie a scolii sa platim aceste uniforme????

(A mai fost un caz, acum aprox. 5 ani cand directoarea de la aceea vreme a strans bani de uniforme si a plecat cu banii,....revenind apoi ca profesoara in aceeasi scoala.)
Intr-o tara in care incompetenta si impostura au pus stapanire pe intreaga administratie de stat,pe toate palierele,orice este posibil! Mai bine ganditi-va la copii,in ce situatie ii veti pune prin refuzul dvs de a le procura uniforme,indiferent de motivatia in cauza,inclusiv lipsa de bani.Copiii dvs. pot fi astfel expusi unor eventuale persecutii din partea cadrelor didactice pe care le-ati infruntat. ...doar traiti in Romania si nu intr-o tara normala!?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit ... allex.xvi allex.xvi Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit un nou director la noi la liceu. Cum a venit, a început să facă schimbări drastice în ... (vezi toată discuția)
Uniforma scolara mihaialbert mihaialbert Buna ziua. Am un copil in clasa a doua. Astazi ni s-a comunicat ca uniforma scolara este obligatorie la unitatea de invatamant la care este copilul meu. In caz ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)