avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Uniforma scolara
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Uniforma scolara

Buna ziua. Am un copil in clasa a doua. Astazi ni s-a comunicat ca uniforma scolara este obligatorie la unitatea de invatamant la care este copilul meu. In caz contrar, elevul care refuza uniforma i se va aplica avertisment verbal/scris/scaderea notei la purtare. Este legal. Ni se baga pe gat un regulament intern pe care l-am solicitat sa-l citesc si nu mi s-a dat. Argumentul conducerii pt. uniforma obligatorie este ca in caz ca un copil dispare din scoala in timpul orelor de curs(?????????) poate fi identificat dupa uniforma de catre politie. Dar când este frig afara si are o haina deasupra bluzei de la uniforma, cum il mai identifica politia?
Cel mai recent răspuns: mihaialbert , utilizator 12:17, 19 Octombrie 2018
In mod normal, Comitetul de parinti ar trebui sa aiba un punct de vedere legat de purtarea obligatorie a uniformei scolare.
Sanctiunile pentru nepurtarea uniformei scolare aplicate elevului par a fi abuzive.
Solicitati conducerii scolii, in scris, cu nr. de inregistrare/ data (solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) sa va puna la dispozitie Regulamentul intern al scolii.
Puteti sesiza Inspectoratul Scolar Judetean in scris cu nr. de inregistrare/ data in legatura cu RI al scolii, in special sanctiunile.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tinuta la locul de munca elelauraa elelauraa Buna ziua! Lucrez la o firma in depozit cat si pe teren, ne-au dat uniforma (pantaloni,tricouri,vesta,bluza, sapca ), nu am contractul de munca la mine sa vad ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)
Nota doi la purtare darina2006 darina2006 Fiului meu i-a fost scazuta nota la purtare la doi, nu am mai auzit de o masura atata de dreastica luata vreodata, poate va intrebati ce a facut, nu a dat foc ... (vezi toată discuția)