avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data de salariu

Buna ziua! Exista vreo clauza ce poate fi introdusa in CIM/ Regulamentul Intern/ CCM prin care plata salariului sa se faca, de ex, intre 20 si 30 ale lunii, pt munca prestata luna anterioara? Pana acum data de salariu era pe 20, dar in fiecare luna a existat o intarziere de cateva zile, din diferite motive, si vreau sa fiu acoperita din punctul asta de vedere. Astept sfaturile dvs, Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 7 Noiembrie 2011
Data pentru plata salariului se stabileste prin negociere.
In codul muncii actualizat in 2011, la ART. 166
(1) Salariul se plãteşte în bani cel puţin o datã pe lunã, la data stabilitã în contractul individual de muncã, în contractul colectiv de muncã aplicabil sau în regulamentul intern, dupã caz.
.......
(4) Întârzierea nejustificatã a plãţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
Oana_A a scris:

Buna ziua! Exista vreo clauza ce poate fi introdusa in CIM/ Regulamentul Intern/ CCM prin care plata salariului sa se faca, de ex, intre 20 si 30 ale lunii, pt munca prestata luna anterioara? Pana acum data de salariu era pe 20, dar in fiecare luna a existat o intarziere de cateva zile, din diferite motive, si vreau sa fiu acoperita din punctul asta de vedere. Astept sfaturile dvs, Va multumesc!

In principiu, data platii salariului este o data fixa si nu una variabila ... intrucat de la aceasta data incepe sa curga termenul de prescriptie al dreptului la actiune in cazul neplatii salariului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce angajatorul îmi baga banii in ziua de salariu ... Mantescu Mantescu Buna seara de ce angajatorul îmi baga bani in ziua de salariu in 3 transe până acum era într-o singură tranșă. Exista vreo lege care le permite asta sau ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata salarii, societate declarata in faliment Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: - este specificat undeva in Codul muncii ca angajatorul poate intarzia cu plata salariilor maxim 60 de zile ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Demisie si neplata salariului danao1985 danao1985 ce pot face in cazul in care am demisionat,iar directorul nu vrea sa-mi mai plateasca salariul? (vezi toată discuția)