avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce angajatorul îmi baga banii in ziua de salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce angajatorul îmi baga banii in ziua de salariu ...

Buna seara de ce angajatorul îmi baga bani in ziua de salariu in 3 transe până acum era într-o singură tranșă. Exista vreo lege care le permite asta sau iei fac o ilegalitate .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 17 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 166. Codul Muncii
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
..
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

In speta, ar trebui sa vorbiti cu angajatorul de ce procedeaza asa .
Poate fac plata salariilor din 3 conturi bancare diferite, de la banci diferite.
In contractul de munca scrie că salariul va fi virat într-o singură tranșă. Am întrebat și mi sa răspuns că nu e treabă mea . Când am insistat mai mult și am spus că o să verific mai amănunțit daca este legal. Atunci au spus că a dat guvernul o lege . Dar când am întrebat care este acea lege nu a știut să îmi spună. Ce pot face in această situație. Eu presupun că dacă iei procedează așa sa îmi vireze bani in 3 transe iei îmi impozitează pt fiecare parte salariul . Va rog sa îmi spuneți dacă este legal sau daca exista o asemenea lege că eu nu am găsito. Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Art. 166. Codul Muncii
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
..
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

,

In speta, ar trebui sa vorbiti cu angajatorul de ce procedeaza asa .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege pentru asa ceva..v-am citat mai sus prevederile legale..vi se impoziteza doar o singura data salariul, chiar daca este platit in 3 rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate impune la ce banca sa-mi fac card pentru primirea salariului? Diana_Dana Diana_Dana Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul are dreptul sa-mi impuna sa am card la o anumita banca preferata de el pentru a-mi primi salariul, desi eu ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti leusan leusan am lucrat la o societate 5 luni.progarm 24/48.Salariul a fost platit cu multa intirziere fata de contract ,in transe si mai mult de atat nu au fost platite: ... (vezi toată discuția)