avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat

Buna ziua,

Am o nelamurire: o persoana fizica detine un spatiu, proprietatea sa ,pentru activitate comerciala.Aceasta persoana are o societate comerciala si isi desfasoara activitatea in spatiul detinut de el.
Domnul in cauza a intocmit un Contract de Comodat intre el si societatea comerciala pe care o detine, unde el este asociat unic.Intrebarea mea este daca acest Contract de Comodat trebuie autentificat la notar, avocat? Trebuie sa mearga cu acesta si la Registrul Comertului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: taie , utilizator 12:31, 7 Noiembrie 2011
Este valabil incheiat acest contract si sub forma inscrisului sub semnatura privata.Pentru opozabilitate fata de terti, ar fi bine insa ca el sa aiba data certa, facuta de un avocat sau un notar. Contractul trebuie adus la cunostinta ORC daca acolo este sediul firmei sau un punct de lucru.
Contractul de comodat este valabil incheiat in forma scrisa (act sub semnatura privata). La Registrul Comertului face dovada ca in spatiul respectiv firma desfasoara activitatea (operatiunea se numeste inscriere mentiuni).
Il inregistrati la administratia financiara apoi mergeti la registrul comertului si inregistrati punctul de lucru al firmei la acea adresa.
Mentionez ca acest contract de comodat este cu titlu gratuit si nu inteleg cum sa-l inregistrez la Administratia Financiara?
Societatea in cauza a fost infiintata in 1992 si a fost inregistrata la ONRC pe baza actului de proprietate. In acea perioada societatea nu a avut contract de comodat. Acest contract de comodat a fost solicitat la Primarie pentru reiinoirea acordului de functionare.
Societatea a declarat sediul si punctul de lucru, care se afla la aceeiasi adresa, la ANAF in 1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare punct de lucru a unui srl cu sediul in strainatate Irinace Irinace Am rugamintea daca poate cineva sa imi lamureasca urmatoarea problema: o companie cu sediul social in strainatate are infiintata o sucursala in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Contract comodat - sediu social dutch dutch Vreau sa infiintez un SRL cu sediul social in apartamentul parintilor mei cu care sa inchei un contract de comodat. As vrea sa stiu daca ei se supun unui risc ... (vezi toată discuția)