avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie de intretinere

Studenta, 20 ani, doresc sa obtin pensie de intretinere de la tatal meu biologic(divortat de mama de 4 ani). Ce sanse am, avand in vedere ca si lucrez(sunt nevoita pentru a-mi achita studiile)?Pana acum nu am facut nici un demers si vreau sa stiu daca am dreptul la pensie si daca se poate solicita si retroactiv. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:57, 8 Noiembrie 2011
buna ziua ,
primesti pensie de intretinere de la tata daca soliciti prin cerere de chemare in judecata dovedita cu carnetul de student pina la 26 ani ,retroactiv nu doar de la data introducerii actiunii ,
Nu prea aveti sanse cat lucrati si va puteti intretine singura.
Dar sunt nevoita sa lucrez (doar in weekend)deoarece nu am nici o alta sursa de venit.Tata e recasatorit si are un copil din aceasta a doua casatorie. Pe mine nu m-a ajutat cu nimic desi are venituri considerabile. Este corect sa nu contribuie cu nimic la intretinerea mea si tot ceea ce are sa dea doar celuilalt copil?Ce pot sa fac pentru a-l determina sa ma ajute si pe mine pana termin scoala pentru ca mi-e foarte greu?!
Depuneti cerere pt pensie la judecatorie, nu aveti de plata o taxa de timbru, asa ca incercati. Alaturi de cererea motivata in fapt si in drept, depuneti si dovada ca studiati la zi, eventual si ceva dovezi cu cheltuiala dvs cu scoala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copil major Pepiofi Pepiofi Stimate Domn (Doamna) , am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 17 ani wrek wrek Buna ziua, as avea nevoie de niste informatii, mama si tatal meu au avut o casatorie de 7 ani (1992-1999) rezultand doi copii, eu si sora mea(suntem majori) in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ordu Ordu Copilul meu in virsta acum de 22 ani poate solicita plata pensiei alimentare catre el pe o perioada retroactiva de 6 ani (Ceea ce ar insemna si 2 ani inainte ... (vezi toată discuția)