avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna seara, va rog ... imi poate spune cineva daca mai este valabil si pana cand Contractul colectiv de munca la nivel de ramura - cultura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:59, 25 Noiembrie 2011
nu mai este obligatorie incheierea unui contract colectiv de munca ci doar negocierea lui
In contractul 2008-2010, la art. 66 (d), este specificat ca se acorda un salariu de baza mamei pentru nasterea fiecarui copil, ma interesa daca mai este valabil ..., multumesc.
pentru ce il negociezi, daca nu-l si inchei?
Danna_Alina a scris:

In contractul 2008-2010, la art. 66 (d), este specificat ca se acorda un salariu de baza mamei pentru nasterea fiecarui copil, ma interesa daca mai este valabil ..., multumesc.


Nu mai este valabil. Se aplica doar daca la nivel de unitate aveti in CCM sau regulament.

Cel mai indicata ar fi o opinie de avocat, legea 130/1996 a fost abrogata prin legea 62/2011; deci contractul a ramas fara temei legal. Eu personal sunt tentat sa cred ca nu mai este aplicabil acest Contract colectiv de munca incepand cu data 13.05.2011, data la care a intrat in viguare legea 62.

PÃRŢILE CONTRACTANTE
În temeiul art. 1 din Legea nr. 130/1996, republicată, s-a încheiat următorul contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură - cultură, între:
1. Salariaţi, care sunt reprezentaţi, în conformitate cu art. 42 din Legea nr. 54/2003, prin:
Uniunea Sindicală din Ramura Cultură - USRC, constituită din:
▪ FEDERAŢIA SINDICATELOR ARTIªTILOR INTERPREŢI DIN ROMÂNIA (FAIR),
▪ FEDERAŢIA SINDICATELOR DIN BIBLIOTECILE DIN ROMÂNIA (FSBR),
▪ UNIUNEA SINDICATELOR DIN INSTITUŢIILE DE SPECTACOL (USIS)
Art. 3. - (1) Prezentul contract se încheie pe o perioadă de doi ani.
(2) Dacă nici una dintre părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până când una dintre părţi solicită în scris negocierea unui nou contract.
Art. 66. - (1) Salariaţii pot beneficia, în limitele legii, şi de următoarele ajutoare:
d) un salariu de bază, plătit de instituţie mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu de bază;
Contract nr. 197 din 08/02/2006

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective Wollfe Wollfe Buna ziua In cazul unor concedieri colective este obligatorie plata unor compensatii? Este ceva trecut in legislatia muncii? chiar daca nu este prevazut ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate loredanaelena loredanaelena buna seara cat timp e valabil un contract colectiv de munca la nivel de unitate si cine trebuie sa il intocmeasca? multumesc (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca pentru ong-fundatie si srl Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in doua probleme. 1. As dori sa stiu ce contract colectiv de munca se incheie pentru o Fundatie ? Inchei CCM ... (vezi toată discuția)