avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prezentare mat.u.p. + art.49 cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prezentare mat.u.p. + art.49 cpp

Buna ziua, am si eu doua intrebari :
1.) la prezentarea mat.de u.p. de parchet, inainte de trimiterea in judecata, este obligatoriu sa fii insotit de avocat? care este art.cpp ?
2.) la faza de judecata in apel, procurorul de sedinta, daca a mai participat la instanta de fond la sedinte, si a pus concluzii, s-a exprimat asupra vinovatiei, etc, mai poate participa in apel? se poate recuza, pe ce articol ???
va multumesc !!
vorbiti in calitate de inculpat??
daca da...
atunci la intreabarea nr, 1 o sa va rog sa lecturati art. 171 alin 1 (care reprezinta regula) iar art. 171 alin urmatoare (care reprezinta exceptia) din Codul de proc. pen.
la intrebarea nr. 2. raspunsul este cert, ca procurorul poate participa si in apel., iar recuzarea poate fi facuta in baza art. 51 alin 1 C.p.P.daca sunt motive temeinice in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
Numai in cazurile de asistenta juridica obligatorie este necesaa prezenta aparatorului la prezentarea materialului de urmarire penala.( art. 250 C. pr. pen-prezentarea materialului de urmarire penala).
Procurorul care a participat la judecata pe fond nu este incompatibil de a pune concluzii in apel.
Art. 49 alin. 3 C. pr. pen nu se aplica si procurorului care a participat ca procuror de sedinta la judecata in fond iar ulterior participa la judecarea cauzei in apel .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate procuror Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca procurorul de caz ( cel care instrumenteaza, conduce, supravegheaza urmarirea penala ) este incompatibil cu situatia de procuror de sala ( de sedinta de ... (vezi toată discuția)
Recuzare procuror ! tutu12 tutu12 Un procuror de caz este prezent in instanta pentru sustinere ? Se poate recuza acest procuror in fata acelei instante dat diind faptul caa acelasi procuror ... (vezi toată discuția)
Participarea aceluias procuror la acelas caz si in prima instanta si pe cererea de revizuire melinaR melinaR Buna seara nu am mai scris de foarte mult timp pentru ca ma ajuns la concluzia ca cei cu bani fac legile in tara noastra si ceilalti platesc .Sint atit de ... (vezi toată discuția)