avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... TVA in uniunea europeana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

TVA in uniunea europeana

as avea si eu o problema, daca pot sa ii spun asa, doresc sa achizitionez o masina din uniunea europeana , mai exact din germania, bun pana aici totul bine si frumos , da am inteles ca pot sa achizitionez de la dealeri acea masina fara sa platesc TVA-ul la ei , am auzit ca acest lucru este posibil dar as dori sa stiu in ce conditii sau ce trebuie sa fac, as dori sa fac acest lucru pentru a nu mai plati comisioanele recuperatorilor de TVA care sunt destul de consistente. va multumesc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 29 Septembrie 2008
Persoanele private romane care cumpara autoturisme din Germania platesc TVA (19%) in Germania.
Inainte de a intra Romania in EU, intr-adevar nu trebuia platit TVA-ul insa acum....
cred ca nu m-am exprimat corect , doresc sa achizitionez acea masina pe societate platitoare de TVA

multumesc
In cazul asta, in mod normal TVA-ul ar trebui platit in Romania...
Fiind o tranzactie intracomunitara intre doua persoane juridice platitoare TVA, factura se emite fara TVA (cu taxare inversa). Pentru asta trebuie sa puneti la dispozitia vanzatorului CIF-ul societatii cumparatoare.
acum am o alta nedumerire, in cat timp trebuie platit TVA-ul dupa ce am achizitionat masina

Alte discuții în legătură

Achiziție intracomunitară auto second hand - plătesc tva, sau nu? mariusleu mariusleu Doresc sa achizitionez un autoturism cu o vechime de 3 ani si 100.000km rulati, de la un dealer din DE. Factura o sa fie fara TVA. Achizitia doresc sa o fac ... (vezi toată discuția)
Inregistrare masina second hand mariana ambro mariana ambro BUNA ZIUA, SUNT O SC SI AM CUMPARAT O MASINA DIN GERMANIA SECOND, PE FACTURA DE MASINA SCRIE TVA MARGINAL SI MAI AM DOUA FACTURI CU TAXE, EU SUNT INREGISTRAT ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)