avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu mai avem inscrisul de mana, cum putem deveni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu mai avem inscrisul de mana, cum putem deveni proprietarii casei?

Buna ziua!
Sunt una dintre mostenitoarele lui P.M., decedata in februarie 2010 şi am urmat.probl:

Mama mea a cumparat prin act de mana in 1988 o casa cu teren de la A.B., care la randul lui cumpărase această casa de la C.D.in 1982.
Mama a figurat la rolul agricol şi a primit certificat fiscal pe care figureaza cu aceasta casa si teren.
La moartea ei am aflat că unul dintre fraţii nostri ar fi cumparat aceasta casa de la primul proprietar C.D., prin act notarial în 1992. Casa şi terenul insa nu au carte funciara nici la acest moment.
Din pacate nu avem actul de mana prin care mama a cumparat casa de la AB, iar acum suntem in situatia de a nu avea acces la aceasta mostenire.
Ce putem face?
Primaria nu ne poate ajuta cu nimic, ei spun ca nu au cunostinta de niciun act de mana al mamei.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:47, 10 Noiembrie 2011
Actul de mana nu poate valora titlu de proprietate. Asa ca, fie ca l-ati avea, fie ca nu, proprietar este cel care a cumparat prin act notarial.
Solicitati, totusi, de la directia de impozite si taxe locale din cadrul primariei sa va comunice actul in baza caruia a fost deschis rolul fiscal pe numele mamei dvs. Poate gasiti ceva mai mult decat un act sub semnatura privata.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator
Sa inteleg ca daca nici la Primarie nu gasim nimic, nu mai avem nicio sansa? Practic, primul proprietar a vandut de doua ori aceeasi casa....
Intradevar, casa a fost vanduta de doua ori : prima data fara intocmirea unor acte valabile; a doua oara in mod valabil, prin semnarea unui act notarial.
Cea care este luata in considerare este vanzarea prin act notarial.
Vorbiti cu fratele dvs., cel care a cumparat. Poate este de acord sa va recunoasca dreptul asupra bunului imobil.
Imposibil, nici nu vrea sa auda, abia asteapta sa ne dea afara din casa. Nu putem obtine nicio hotarare judecatoreasca..nimic?
buna ziua ,
daca asa sta situatia ,nu puteit obtine nimic ,proprietar este cel care a cumparat in forma autentica ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasi de urmat in cazul achizitiei unei masini cu 2-3 proprietari ? abytza abytza Am cumparat de curand o masina care in carte de identitate are un proprietar , sa zicem A.B care a vandut masina cu contract V-C soacrei sale C.D . AB a scos ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)
Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, (arabil).terenul ... vlad19722 vlad19722 Matusa mea a avut 5 hectare teren extravilan, (arabil).Terenul nu a fost intabulat ( masurat).Matusa a decedat si nu are copii.Suntem mai multi ... (vezi toată discuția)