avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TEMA ESTE DIVORTUL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TEMA ESTE DIVORTUL

CUMNATA MEA ESTE ROMANCA SOTUL EI ESTE ITALIAN CASATORITI IN ITALIA LEGAL DE 5 ANI SI DORESC SA DIVORTEZE DE COMUN ACORD IN ROMANIA LA NOTAR PENTRU CA ESTE MAI REPEDE , ( 1-2 LUNI )DIN CATE AM INTELES ! IN ITALIA DUREAZA SI 4 ANI ..( NU AU COPII INPREUNA ) SE POATE ? DACA DA ...CE ACTE AU NEVOIE ,CARE ESTE PROCEDURA ,ETC.....VA MULTUMIM FOARTE MULT !!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 19:09, 8 Noiembrie 2011
pitiu a scris:

CUMNATA MEA ESTE ROMANCA SOTUL EI ESTE ITALIAN CASATORITI IN ITALIA LEGAL DE 5 ANI SI DORESC SA DIVORTEZE DE COMUN ACORD IN ROMANIA LA NOTAR PENTRU CA ESTE MAI REPEDE , ( 1-2 LUNI )DIN CATE AM INTELES ! IN ITALIA DUREAZA SI 4 ANI ..( NU AU COPII INPREUNA ) SE POATE ? DACA DA ...CE ACTE AU NEVOIE ,CARE ESTE PROCEDURA ,ETC.....VA MULTUMIM FOARTE MULT !!!

:offtopic: Interventie moderator

Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

Dureaza 30 de zile. Actele necesare sunt certificatele de nastere ale sotilor, documentele de identitate, certificatul de casatorie (original si copie legalizata) si o declaratie notariala privind ultima locuinta comuna. Trebuie ca inainte casatoria sa fi fost transcrisa in Romania.
La mediator dureaza mai putin si e mai ieftin.
De fapt dureaza mai mult. Acordul de mediere trebuie depus in instanta si termenele nu se dau de pe o zi pe alta.
Aveti dreptate. Dar cine e obligat sa astepte termenul? Se face cerere si se judeca in camera de consiliu. Maxim 2 saptamani si se pronunta divortul. Apoi se depune renuntare la caile de atac si avem hotararea definitiva. Scurt, ieftin si elegant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort BENEA    SIMONA BENEA SIMONA BUNA ZIUA.EU SUNT CU SOTUL MEU IN ITALIA DE 6 ANI(SUNTEM CASATORITI IN ROMANIA)SI AS VREA SA DIVORTEZ DE EL AICI IN ITALIA DACA SE POATE.PROBLEMA ESTE CA AM UN ... (vezi toată discuția)
Legea nr 9 termenul de solutionare a dosarelor de catre prefectura silangel69 silangel69 AM DEPUS IN ANUL 2007 DOSARUL COMPLET LA PREFECTURA JUDETULUI REFERITOR LA DESPAGUBIRI JUDETUL DUROSTOR BULGARIA VA ROG POATE SA MI SPUNA CINEVA CARE ESTE ... (vezi toată discuția)
Cine are drept la donatie???!!! teonicola teonicola LOCUIESC CU SOTUL MEU SI CEI 2 COPII AI NOSTRI INTR-UN APARTAMENT PRIMIT DE EL CA DONATIE DE LA SORA LUI, CARE A DECEDAT NEAVAND SOT SAU COPII.DUPA DECESUL ... (vezi toată discuția)