Buna seara! Am o mare problema cu angajator de fata, am vorbit de vinerea trecuta ca nu mai pot sa lucrez la ei decat pana in data de 11.11 adica vinerea aceasta si astfel nu pot sta in preaviz 15 zile calendaristice asa cum e prevazut in contractul pe care l-am semnat cu ei. Ei mi-au spus verde in fata ca nu vor sa sa ma lase sa plec prin acordul partilor fiindca asa vor ei. Eu le-am zis ca mi-am gasit un alt job si ca incepand cu data de 14.11 trebuie sa ma prezint neaparat acolo pt ca altfel nu mai mai angajeaza, am incercat sa-i iau cu frumosul incercand sa le spun ca este spre binele meu dar ei au insistat sa-mi spune ca nu vor sa incheiem contractul cu acordul partilor pt ca asa "vrea muschii lor" ca sa zic asa. Acum intrebarea mea este ce este de facut? Daca eu incepand de vineri nu ma mai prezint la serviiu care sunt urmarile?:(
Da, se poate demisiona fara preaviz in conditiile mai sus mentionate .... daca acele nedreptati la care faceti referire constituie si obligatii ale angajatorului, atunci va puteti prevala de alin.8 al art.81 C.mun.
am inteles...totusi eu nu as vrea sa le fac rau dar in cazul in care imi dau demisia asa cum am scris mai sus se intampla ceva? vine vre-un organ de ancheta de la ITM?
ITM-ul vine in control la sesizarea dvs ... daca nu depuneti o astfel de sesizare , doar daca intra in colimatoriul controlului periodic sau tematic al ITM-ului se poate controla societatea respectiva ...