avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren concesionat

Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi construiesc casa pe acel teren, pot sa o fac pe numele meu sau nu?Am inteles ca doar in momentul receptiei constructiei in rosu pot sa trec si terenul si casa pe numele meu....ce acte ar trebui sa intocmesc sa nu ma trezesc ca raman fara teren si fara casa la sfarsit?Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:57, 28 Septembrie 2008
Problema este daca veti obtine autorizatie de constructie in conditiile in care terenul nu este proprietatea dv. si nici a celui care vi-l transmite, acesta din urma nefiind proprietar ci numai detentor precare nu va poate transmite proprietatea. Oricum daca construiti pe un teren concesionat si reusiti sa edificati constructia veti avea un drept de superficie asupra terenului pe toata durata existentei acesteia
exista deja aprobari pentru constructie si proiect pt casa dar pe numele celui care imi vinde terenul, m-ar interesa ce acte ar trebui sa fac cu el pentru a avea o siguranta ca nu pierd terenul si casa construita de mine.Va multumesc
Fără a avea un minimum de date privitoare la contractul de concesiune, e greu de răspuns.

Aţi verificat dacă în contractul de concesiune nu există clauze care să interzică subconcesionarea?
Aţi verificat ce obligaţii îşi asumă concesionarul din contractul iniţial faţă de concedent?

În ceea ce priveşte cumpărarea terenului, nu cred că aveţi vreo şansă. Bănuiesc că acel teren a fost concesionat în vederea construirii unei locuinţe. Dacă ar fi existat posibilitatea cumpărării lui, l-ar fi cumpărat actualul concesionar.

Datele oferite de dumneavoastră sunt prea firave, ca să nu spun inexistente. Repet, totul depinde de clauzele din contractul de concesiune.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de concesiune munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua. am o mica nelamurire. in situatia in care concesionez un teren proprietate privata a statutului(primariei),am posibilitatea de a cumpara terenul ... (vezi toată discuția)
Contractul de concesionare gupy gupy am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi? (vezi toată discuția)
Dreptul de superficie ContSters82607 ContSters82607 In cazul concesionarii de catre o institutie publica a unui teren pe care se afla amplasate constructii proprietate a concesionarului opereaza dreptul de ... (vezi toată discuția)