avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire cautiune

Buna,
am facut o contestatie la executare. Apoi am facut o cerere de suspendare provizorie a executari silite la care am platit o cautiune la valoarea constatata de executor.
S-a respins cererea. Am solicitat sa se restituie cautiunea dar a fost respinsa cererea pe motiv ca este o actiune principala de contestatie la executare si cautiunea va fi folosita in acel dosar. Apoi s-a motivat si faptul ca este un termen de 30 de zile in care partea adversa adica creditorul poate face cerere de retinere a cautiunii in contul creantei datorate.
Intre timp au fost evaluate bunurile mobile si s-a dat o valoare la jumatate fata de aceea data de executor.
Intrebarea mea este daca a fost respinsa cererea de restituire a cautiunii acum dupa 30 de zile mai pot face o cerere de restituiire in care sa motivez faptul ca valoarea bunurilor este pe jumatate si nu s-a facut cerere de catre creditor.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 21:19, 8 Noiembrie 2011
Ati solicitat suspendarea executarii si in cadrul actiunii de fond, probabil acesta este motivul pentru care inca nu vi se restituie cautiunea, pt ca ea poate fi portata in dosarul de fond.
Restituirea in acest caz se va face dupa solutionarea def. si irevocabila a hotararii cu conditia ca ea sa nu fi fost solicitata de catre creditor in cadrul contestatiei.
Nu, asteptati judecarea fondului asa cum se motiveaza in hotararea de respingere .
Multumesc pentru raspunsuri.
Exista totusi riscul de a fi trecuta cautiunea in contul creditorului pentru creanta ce este datorata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru Și cauȚiune dupĂ respingerea contestaȚiei la executare ca timbratĂ tardiv adamynas adamynas Bună ziua ! În urma unei executări silite, am formulat contestație la executare, solicitând și și suspendarea executării. Am plătit taxa de timbru și ... (vezi toată discuția)