avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... divizare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

divizare

este posibil sa mi se vanda un imobil din activele unui SA unde sunt actionar iar eu sa-l achit cu cv actiunilor ce le detin la aceasta firma?
exista cale de atac ulterior si sa pierd ?
fac aceasta tranzactie pentru a ocoli divizarea care necesita cateva luni
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 22:28, 8 Noiembrie 2011
Aveti mare grija cu aceste tranzactii. Se fac diferit dupa cum SA este tranzactionata sau nu pe piata.
Pretul imobilului nu poate consta in actiunile pe care le detineti la societate, pentru ca nu se poate considera ca societatea isi rascumpara actiunile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare actiuni grim grim O S.A. a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)
In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)