avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Trei lucruri pozitive si trei negative - ce am ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Trei lucruri pozitive si trei negative - ce am castigat si ce am pierdut din decembrie 1989 si pana in prezent?

pentru cultura mea generala si pentru am face o imagine care sa ma convinga ca nu numai eu am luat-o "razna" si ca ceea ce simt, simt multi, urmare a douazeci si mai bine de ani de democatie, as dori sa lansez in dezbatere, urmatoarea tema:
daca v-ar cere cineva sa nominalizati trei lucruri pozitive si trei negative care s-au castigat/ pierdut ca urmare a schimbarilor din societatea noastra dupa rasturnarea dictaturii, care ar fi acelea?
pentru ca este normal sa incep eu, parerea mea este urmatoarea:
- pozitiv:
1) pluripartitismul - cred ca e normal ca fiecare sa adere la grupul social cu are impartaseste aceleasi idei;
2) accesul la informatii - compartiv cu vechiul regim, mult mai bine( nu spun ca nu mai exista filtre ale informatiilor care se pun la dispozitia marelui public)
3) ?? as fi zis deschiderea spre exterior - ar fi de apreciat deschiderea din pdv turistic dar economic un mare dezastru si al treilea nu il gasesc
- negativ:
1) dezumanizarea - in goana dupa bani multi oameni nu mai au "mama si tata" si tot arsenalul pus la bataie in atingerea scopului - minciuna, mita, spaga.Existau si in perioada cealalta "uscaturi" dar nu generalizate si aproape pe fata
2) infatuarea alesilor - pusi in functie, nimeni nu mai este ca ei "cei mai frumosi, cei mai destepti" -va mai puteti imagina ca primul ministru sa mearga cu metroul si tranvaiul?
3) lipsa de orizont - in dictatura asteptam "comunismul de 1000 de ani" acum nu stim incotro, de ce si pentru cine trebuie sa mergem, daca trebuie sa mergem sau nu,
Cu speranta ca nu am fost prea radical si nu va pun sa #-o dati cu capul de pereti va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:49, 28 Ianuarie 2012
INCA NU SUNT .............. LAMURIT ! A fost Revolutie Populara sau Lovitura de stat orchestrata de '' Agenturili Capitaliste '' cum le zicea ....... Nea NICU ''' ????
Tind sa cred in varianta >>>>>> Lovitura de Stat !!!
3 Avantaje :
# pseudo economie de piata ............. in care ......... daca nu ai carnetu'' de partid potrivit ............... NU '' pupi '' ................ afaceri cu STATU '' >> DELOC !!!!
# greu obtinuta ................ libera circulatie in U.E ............. fara VIZA !!
# liberul acces la media ............

3 Dezavantaje :

# O '' haita '' politica ................ 95 % formata si educata in Comunism ............. care cedeaza si vinde TOT .................. !!
# Distrugerea sistematica a industriei ............... comandata ........ de ......... vest europenii ............. pe care noi cu mare drag ii ............ pupam ......... in DOS !!!
CU complicitatea .............. politicienilor au pus mana .............. pe TOT : gaze ; paduri ; apa ............... urmeaza energia electrica ............. cai ferate ...... porturi ............ si la final ............... ca intr-un film prost ............. AERUL !!! IL vom plati .........si pe asta !!!!
# Pierderea ............ controlului ... asupra TARII !!! CINE ne ........ conduce ?? S.U.A / Germania ?? Comunismul .... avea un mare ... avantaj >>> stiam cine conduce !!! Am ajuns sa ne vindem si pamantul ......... agricol !!! O tara care usor ar hrani 70 -80 milioane ............. are agricultura .......... - SUB PAMANT !!!

2 # VARIANTE !! Ori NE UNIM ............... dam cu pumnu -n masa si le aratam ................ ca NU suntem .............. DE MAMALIGA ..............
ori ............... ne punem sacu''-n spate ............ si lasam balta tara asta ......... !!! CE ALEGEM ??????????????????
Adevarata istorie se afla dupa 50 de ani...
Mai dureaza...ceva timp...pana sa ne lamurim...
Insa, daca Ceausescu a zis de agenturile straine e posibil sa fi stiut ceva...
Trei lucruri pozitive:
- acum putem discuta deschis despre schimbarea puterii
- acum putem organiza manifestatii impotriva puterii
- acum chiar putem schimba puterea actuala daca vrem
Trei lucruri negative:
- populatia nu mai este atat de unita ca acum 22 de ani
- armata, politia si securitatea inca nu au trecut de partea celor care vor schimbarea puterii
- dupa trei ani sub acelasi guvern si sapte ani sub acelasi presedinte, salariile romanilor au ajuns mai mici decat ale chinezilor:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dictatura militara...?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Protestul magistratilor,care nu recunosc ca are toate elementele unei GREVE,ilegale de altfel,presiunea pusa de sindicate pe Guvern, care se dovedeste ... (vezi toată discuția)
Paradoxuri ... POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Fara a fi vreun nostalgic al vremurilor de demult apuse, aduc in discutie cateva paradoxuri. Am incercat, fara a reusi, sa ma impac cu ideea: da, dar acum ... (vezi toată discuția)
Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)