avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea?

Buna ziua,

am un parteneriat cu o cunostinta la o firma. Avem, ambele, drept de administrator 50-50%. As vrea sa ma retrag din firma respectiva, insa, asociata "nu-si face timp" niciodata sa rezolvam aceasta chestiune. Eu nu am nici un act al firmei, care este inregistrata intr-o alta localitate, decat cea de domiciliu. Ea factureaza pe firma, ceea ce inseamna ca firma este activa. Ideea este ca vreau sa inchei acest parteneriat sau, macar, sa renunt la dreptul de administrator.

Astept sfaturile dvs.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 08:03, 1 Octombrie 2008
:offtopic:

Cui trebuie să mă adresez pentru a reclama apariţia unui cont cu acelaşi nume de user: Thhemiss?

Mi se pare nefiresc, chiar dacă numele are o altă ortografiere.
Pot deschide un cont AVLILL? Sau elliss? gholla ar fi admisibil? Întreb...

Liviu S.Bordaş
:offtopic: Interventie moderator
Admin-lui sau pianistul -ului .... va puteti adresa cu privire la aparitia acestui utilizator cu nume aproape identic cu al dvs.

...
@ Thhemiss
Nu consideram fair-play folosirea unui nume asemanator cu unul deja existent, pentru a nu crea confuzie.
In anul I la Facultatea de Drept cu TOTII am invatat, insa doar unii au si inteles, ca ceea ce este legal nu trebuie sa fie in mod obligatoriu si etic (fair-play).

Domnul ELIS, vorbeste de fair-play dar ma catalogheaza drept "pianist" domnule draga daca tastatura dumneata emite sunete vivaldiene esti un fericit.....eu nu am asa ceva!

OK, imi cer scuze fata de "themis" drept pentru care nu voi mai folosi acest nume de user dar am si eu o intrebare DE CE AM FOST ACCEPTAT CU ACEST NUME DE USER? Eu inteleg ca regulile site-ului permit totusi acest lucru. Deci........CARE ESTE PROBLEMA D-LE ELIS?
Thhemiss... a scris:

In anul I la Facultatea de Drept cu TOTII am invatat, insa doar unii au si inteles, ca ceea ce este legal nu trebuie sa fie in mod obligatoriu si etic (fair-play).

Domnul ELIS, vorbeste de fair-play dar ma catalogheaza drept "pianist" domnule draga daca tastatura dumneata emite sunete vivaldiene esti un fericit.....eu nu am asa ceva!

OK, imi cer scuze fata de "themis" drept pentru care nu voi mai folosi acest nume de user dar am si eu o intrebare DE CE AM FOST ACCEPTAT CU ACEST NUME DE USER? Eu inteleg ca regulile site-ului permit totusi acest lucru. Deci........CARE ESTE PROBLEMA D-LE ELIS?

pianistul este unul din administratorii acestui site ... asa ca nu m-am adresat dvs
Citezdin Regulamentul de postare :
1. Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea sa administrativa cat mai ales cu partea tehnica. La data de 3 aprilie 2008 acestia sunt:
1. admin
2. pianistul
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Thhemiss... a scris:

"...tastatura dumneata..."

Nu stiu ce ati invatat dvs. in anul I de facultate dar faptul ca exprimarea corecta era "...tastatura dumitale...", trebuia sa fi invatat cu mult timp inainte de studentie... Intr-o privinta va dau totusi dreptate: atat inteleg unii din ceea ce invata.;)

Alte discuții în legătură

Litigiu asociati srl Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, sunt in urmatoarea situatie , ptr care va rog sa ma sfatuiti ce sa fac: am fost asociat majoritar ( 2 asociati) in srl de la infiintare 2005 pana ... (vezi toată discuția)
Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)
Srl 3 asociati adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! este vorba de un srl cu 3 asociati, unul dintre ei vrea sa se retraga , in consecinta a trimiscelorlalti 2 asociati o adresa prin care isi ... (vezi toată discuția)